(foto) Jobul de vis! Angajatul Bugatti care a parcurs cu sute de maşini hiper sport peste 340000 de km

O peliculă specială acoperă întreg corpul din fibră de carbon, aşa cum se întâmplă în cazul fiecărei maşini asamblate manual de Bugatti, iar huse de protecție sunt amplasate în întregul interior. În plus, un capac special de testare înlocuiește partea inferioară pentru a evita deteriorarea vehiculului clientului. 

Primul Divo va părăsi în curând Atelierul din Molsheim, Alsacia, Franța. Dar înainte ca Bugatti să livreze primele exemplare Divo clienților, fiecare autoturism trebuie să dovedească că îndeplinește standardele ridicate de perfecție ale producătorului francez, în cadrul unui test de omologare final şi cuprinzător.

În total, patru angajați pregătiți intens de atelier și doi din departamentul de asigurare a calității testează fiecare Divo construit manual. Înainte ca să ajungă pe şosea pentru prima dată după asamblare, doi angajați acoperă corpul automobilului hiper sport cu opt metri pătrați de film protector special. În loc de partea inferioară originală (dedesubt) se potrivește un panou special pentru teste, iar roţile originale sunt înlocuite cu un set de roți de teste.

Ulterior tehnicienii verifică toate funcțiile electronice ale vehiculului și reglează șasiul pe un stand special, inclusiv unghiurile roţilor.

Din 2005, de când a fost lansat în producţia de serie modelul Veyron, Steve Jenny a fost responsabil pentru emiterea aprobării dinamice pentru mașinile hiper sport ale mărcii. În calitate de expert în asigurarea calității, el acordă atenție chiar și celor mai mici detalii. El a verificat cu atenție 95% din toate mașinile Bugatti care au fost construite manual în Molsheim până în zilele noastre și a condus peste 340.000 de kilometri la volanul practic fiecărui Veyron, a sute de exemplare Chiron și acum la cârma agresivului Divo.

“Mi-am găsit jobul de vis absolut acum 15 ani. Dar este și o muncă cu multă responsabilitate”, explică Steve Jenny, care mai menţionează că lista de verificare a calității Divo conține peste 100 de puncte pe care trebuie să le bifeze.

https://autoblog.md/foto-stiai-asta-sistemul-de-climatizare-din-masinile-bugatti-este-capabil-sa-racoreasca-un-apartament-cu-trei-camere/

Steve Jenny verifică mai întâi dacă vehiculul respectă omologarea necesară regiunii în care va fi livrat. De asemenea, el efectuează o verificare finală a configurației alese de client, dacă toate dorințele și opțiunile clientului au fost realizate corect. În a treia etapă, inspectorul de calitate testează toate funcțiile acționate electric, cum ar fi afișajul de control, geamurile electrice, navigația, sistemul audio şi cel de climatizare, printre altele.

Abia după ce această verificare a fost finalizată, Steve Jenny pornește motorul W16 și conduce lent din Atelier. Test drive-ul durează până la cinci ore și acoperă un traseu de 300 de kilometri prin Alsacia. Acesta duce mașina prin munții Vosges și include întinderi pe drumurile publice și pe autostrăzi. În timpul testului de aprobare dinamic, Jenny verifică răspunsul Divo la comenzile de direcție și conducere pe parcursul următoarelor ore.

“Drumurile în pantă și deluroase ale munților Vosges sunt ideale pentru această încercare. Aici pot verifica comportamentul direcţiei, cum se comportă maşina în viraje, punctele de schimb ale transmisiei și pornirea de pe loc în rampă”, a adăugat Steve Jenny.

Pentru teste de accelerare și de mare viteză, fiecare Divo, de fapt cum se întâmplă cu fiecare Bugatti, este condus pe pista închisă de pe aeroportul din Colmar. Aici, maşina poate fi supusă diferitelor teste funcționale care necesită viteze de peste 250 km/h.

Steve Jenny continuă să verifice: Launch Control-ul, conducerea în diferite moduri de rulare, funcția frânei de aer, cum se comportă maşina la schimbări rapide ale benzii unui drum (la 170 km/h), comportament de frânare, precum și frânare completă de la 160 km/h, se verifică ESP-ul și dacă puterea maximă de 1.500 CP este de asemenea disponibilă la 340 km/h, de exemplu.

“În timpul testelor pe aerodromul închis, pot conduce Divo fără ca să fiu deranjat de alt participant la trafic, în siguranță, și pot verifica toate funcțiile încă o dată chiar și la viteze mari”.

După ieșirea din aeroportul Colmar, mașina este condusă apoi cu o viteză mai mare, de autostradă, pentru a răci motorul W16 de 8.0 litri cu 1.500 CP și 1.600 Nm. Dacă vă întrebaţi unde în Franţa se poate merge legal cu viteze mai mari de 340 km/h, aflaţi că răspunsul este – nicăieri. Oraşul Colmar se află la câţiva km de râul Rin, care şi reprezintă hotarul dintre Franţa şi Germania, acolo unde se află celebrele autobahn-uri fără limită de viteză.

“Cu un astfel de vehicul individual, cum ar fi Divo, care a fost în mare parte construit manual, pot apărea câteva lucruri după conducere, pe care trebuie să le corectăm. Dar aceasta este exact abordarea noastră. Vrem să găsim cele mai mici puncte critice posibile și să le eliminăm înainte de livrare. Doar atunci clientul va fi mulțumit de Divo-ul său”.

Steve Jenny înregistrează orice reacții, zgomote sau impresii care i se par ciudate sau nu sunt ideale pentru un recorder vocal în timpul conducerii. După conducere, își notează comentariile și le analizează împreună cu colegii săi în ziua următoare. Divo este pregătit pentru următoarea etapă numai atunci când șoferii instruiți nu pot auzi nici cel mai mic sunet care nu este la locul său, ori să simtă vibrații tulburătoare.

După ce vehiculul se întoarce în Atelier, tehnicienii schimbă uleiul cutiei de viteze, roţile cu cele originale, dar şi panoul de dedesubt. Procesul este urmat de o ultimă oră de testare pe un stand, pe o distanţă de 50 de kilometri, pentru a se putea emite aprobarea dinamică finală.

După ce tehnicienii și-au petrecut o zi îndepărtând meticulos folia de protecție a corpului maşinii, adevărați artiști în arta de a vopsi produc finisajul exterior al automobilului pe parcursul a două zile întregi. Ulterior, patru angajați care poartă mănuși albe din bumbac fin, verifică suprafețele perfecte în timpul unei inspecții cu o durată de peste șase ore.

Doar atunci când Divo stă perfect în raza de lumină a tunelului luminos al Atelierului, Christophe Piochon, membru al consiliului de producție și logistică la Bugatti și manager al platformei de producţie din Molsheim, petrece apoi o oră controlând fiecare model gata de livrare.

“Investim o sumă imensă de timp și efort, dar acest lucru ne permite să ne asigurăm că doar vehiculele apropiate de perfecțiune părăsesc Atelierul”, a spus Christophe Piochon.

Cu mașina hiper sport Divo, Bugatti își reînvie tradiția îndelungată în domeniul construcției de caroserii. Ca parte a acestui lucru, producătorul francez creează capodopere inegalabile și extrem de personalizate. Deşi are la bază modelul Chiron, Divo are propriul său caracter exclusiv, oferă o agilitate sporită și nu trebuie să lipsească din nicio colecție de mașini.

În total vor exista doar 40 de exemplare, care vor începe să fie livrate clienţilor Bugatti în următoarele luni, după ce aceştia au achitat un preț net unitar de start de 5.000.000 de euro!

Poţi vedea activitatea lui Steve Jenny şi aici:

https://autoblog.md/video-documentar-cum-fost-construit-noul-bugatti-chiron/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/