(foto) La Chişinău a ajuns un lot de electromobile BJEV EU5. Primele imagini şi caracteristici cheie

La Chişinău a ajuns din China un lot de electromobile marca BAIC! Acestea vor fi scoase la vânzare de către compania GBS şi preliminar vă putem spune că vor costa sub 30.000 de euro!

Amintim că însăşi marca Beijing Automotive Industry Corp. este una cunoscută pe plan international şi a fost fondată în anul 1958, până la momentul de faţă producând peste 30 de milioane de autovehicule. În prezent, BAIC este un grup auto controlat şi aprovizionat cu fondurile necesare de către guvernul chinez.

Astăzi, mașinile marca BAIC sunt găsite oficial în peste 40 de țări, iar această cifră este în continuă creștere. Gama este formată din peste 30 de modele (sedan, hatchback, crossover, SUV, vehicule electrice, vehicule comerciale etc.), inclusiv făcute sub brandurile BAW, BJEV, Arcfox, Changhe, Foton, Huansu şi Weiwang.

În 2002, a încheiat un parteneriat strategic cu Hyundai, lansând întreprinderea comună Beijing Hyundai Auto, care dezvoltă, asamblează și comercializează vehicule Hyundai pe piața chineză. Iar în 2005 a încheiat un parteneriat strategic cu Mercedes-Benz, deschizând la fel o întreprindere comună – Beijing Benz Automotive Co. – care dezvoltă, asamblează și vinde vehicule Mercedes-Benz pe piața chineză.

Automobilul din imagini este de model EU5 în versiune R500, a fost dezvăluit în primăvara anului 2018 la Salonul Auto Internaţional de la Beijing şi este produs sub brandul BJEV.

Acesta este un sedan electric cu tracţiune faţă, cu o lungime de 4.650 mm şi o greutate de 1.600 de kg, care pune la dispoziţie o autonomie de până la 416 km sau chiar mai mare – 520 de km – în condiţiile deplasării cu o viteză constantă de 60 km/h (ciclu NEDC). Suspensia îi este pe puntea frontală independentă McPherson, iar pe spate una multi-link cu bară de torsiune. Frânele de la toate roţile conţin discuri ventilate.

Electromobilul are la bord un singur motor electric, care generează 218 CP/300 Nm, prin care poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 7.8 secunde şi atinge o viteză maximă de 155 de km/h. Pentru bateria sa litiu-ion cu o capacitate de aproximativ 60 kWh, care poate fi încărcată şi rapid în cam 30 de minute, se oferă o garanţie de 8 ani!

Poţi afla ce dotări mai poate avea, pe lângă un panou de bord digital de 12.3 inci, monitor central de 9.0 inci, 10 sisteme de asistenţă printre care frânare automată de urgenţă sau cruise control adaptiv, faruri LED, trapă, scaune ajustabile electric, hotspot Wi-Fi şi altele, AICI.

Dacă vă prezintă interes o astfel de maşină, puteţi apela pentru detalii compania GBS – dealer Chevrolet, Peugeot, Opel, Zotye Auto şi HAVAL în Republica Moldova – la nr. de contact +373 22 022 500 (+373 62 100 500) sau puteţi vizita showroom-ul de pe strada Calea Orheiului 20/2.

Cmentariile sunt închise