(foto) Mercedes-AMG S 63 s-a scumpit considerabil! Cât costă modelul de nouă generaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE este disponibil pentru comandă! Comparativ cu generaţia precedentă, noul model s-a scumpit considerabil, însă şi tehnologiile de la bord sunt diferite şi unele care costă!

Sedanul de lux combină cea mai bună performanță din clasă cu un confort remarcabil și o conducere electrică practic fără zgomot. Modelul E PERFORMANCE combină un V8 biturbo de 4.0 litri cu un sistem de propulsie hibrid specific AMG și o nouă baterie de înaltă performanţă (HPB) de la AMG, care îi permite să înregistreze o autonomie electrică de până la 33 km.

Cu o putere totală de 802 CP și un cuplu de sistem de 1.430 Nm este capabil să realizeze 0-100 km/h în 3.3 secunde. Limitatorul de viteză maximă poate fi setat opţional la 290 de km/h. Iar cu sisteme standard precum suspensia pneumatică AMG RIDE CONTROL+, stabilizarea ruliului AMG ACTIVE RIDE CONTROL și direcția activă pe puntea din spate, noul S 63 combină cu încredere o experiență de condus dinamică şi cel mai mare confort.

Echipamentul standard include jante de 20 inchi din aliaj ușor (cu 10 spițe), faruri DIGITAL LIGHT cu funcție de proiecție și pachetul de asistență pentru șofer cu multe sisteme active de asistență, inclusiv PRE‑SAFE PLUS și PRE-SAFE Impulse Side. De asemenea, la bord sunt: pachetul AIR BALANCE, iluminarea ambientală activă și sistemul audio Burmester® 3D Surround cu Dolby® Atmos. Alte caracteristici standard includ controlul climatizării înainte de îmbarcare și monitorul central OLED.

Preţul câtorva opţiuni:

  • Jante forjate AMG de 21 inchi cu design cu spițe încrucișate: 3.808 euro
  • Pachet AMG Carbon pentru exterior: 5.831 euro
  • Pachet AMG Night: 1.130,50 euro
  • Grilă de radiator AMG specifică, întunecată: 535 euro
  • Trapă glisantă panoramică: 1.939,70 euro
  • Huse pentru scaune AMG din piele Nappa (macchiato beige/magma grey): 416,50 euro
  • Frâne carbo-ceramice AMG (numai cu jante de 21 inchi): 8.925 euro
  • AMG Driver’s Package care mută limitatorul la 290 km/h: 2.261 euro

Preţul de start în Germania îi este de 208.392,80 euro. În România costă de la 213.010 euro. În ţara noastră va fi cu câteva mii mai “accesibil”.

Noul Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE este asamblat la Factory 56 din Sindelfingen, devenind al doilea model AMG după EQS 53 4MATIC+, care e construit la fabrica deschisă în 2020.

Apropo, un S 63 AMG Edition 1 complet echipat va fi disponibil pentru o perioadă limitată din momentul lansării pe piaţă. Caracteristici precum vopseaua MANUFAKTUR alpine grey uni, jantele forjate AMG de 21 inci cu design cross-spoke și scaune acoperite cu piele Nappa exclusivă AMG, cu accente contrastante roşii, sunt disponibile doar cu acest model special.

Automobilul mai are un AMG Exterior Night Package. Toate elementele cromate devin fumurii sau negre lucioase. Acestea sunt completate de ornamente pe şorţul din spate, terminaţii de eşapament duble cromate negre și sticlă termoizolantă de culoare închisă. Etrierele de frână sunt roşii, iar buşonul rezervorului de benzină este unul cromat-argintiu cu logo AMG.

La interior, pachetul AMG Exclusive cu scaune AMG din piele Nappa neagră, alături de cusături roșii și volanul AMG performance din piele Nappa şi microfibră MICROCUT, cu accente roșii, combină sportivitatea şi confortul. Schema de culori negru/roșu este continuată prin inserţii din fibră de carbon cu fire roşii. Panourile AMG din pragurile uşilor cu logo AMG roșu iluminat și covorașele de podea AMG cu ale lor cusături contrastante roșii accentuează starea specială a vehiculului. Pe final, există un logo exclusiv Edition 1 gravat pe consola centrală.

Pentru a proteja vehiculul valoros, fiecare client primește o husă auto AMG personalizată, cu inscripția Edition 1.

Cmentariile sunt închise