(video) A început producția noului Mercedes-Benz EQS la Factory 56. Vezi cum se face

O nouă definiție a luxului întâlnește viitorul producției la Mercedes-Benz. Asamblarea berlinei electrice EQS de serie a început de astăzi la Factory 56, fabrica companiei din Sindelfingen – flexibilă, digitală, eficientă și durabilă.

Noul EQS este integrat în producția de serie în desfășurare la această fabrică, ca fiind primul model complet electric. Tot acolo, pe aceeași linie, se fac deja noile modele S-Class, versiunea sa cu ampatament lung și Mercedes-Maybach S-Class.

Producția electromobilului exemplifică procesul durabil și neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Numeroase măsuri care sporesc protecția mediului și conservarea resurselor caracterizează fabrica. De exemplu, sistemele fotovoltaice de pe acoperișul halei acoperă anual aproximativ 30% din cererea de energie electrică.

Datorită flexibilității maxime, este posibilă asamblarea diferitelor modele și tipuri de unități de propulsie pe o singură linie. Prin urmare, procesele și echipamentele din hala de producție a Factory 56 pot fi adaptate cu precizie la cerințele modelului electric EQS. Acest lucru devine clar, de exemplu, în etapa “Fullflex Marriage”, prin care corpul vehiculului este conectat la sistemul de propulsie. “Căsătoria” constă din mai multe stații modulare. Astfel, pot fi conectate diferite variante de propulsie la caroseriile respective ale vehiculului de pe aceeași linie.

Eficiența producției a crescut, de asemenea, în mod semnificativ – ceea ce se datorează parțial nivelului ridicat de digitalizare. Producția și dezvoltarea lui EQS urmează un nou concept: dezvoltarea și producția de produse Mercedes-Benz devin și mai digitale și mai inteligente. Ecosistemul digital MO360 constituie baza producției.

Întreaga strategie de digitalizare, cu accent pe oameni, își propune să ofere cel mai bun sprijin posibil pentru cei peste 1.500 de angajați ai Factory 56 în activitatea lor zilnică. A avea calificările potrivite joacă un rol important, în special atunci când se manipulează tehnologia de înaltă tensiune. Prin urmare, angajații din producția de vehicule au beneficiat de o pregătire intensă.

Startul producției lui EQS este un punct culminant în inițiativa fără precedent a companiei, privind vehiculele electrice în zona de producție. În 2022, un total de opt vehicule electrice Mercedes-EQ vor fi produse în șapte locații de pe trei continente. Un preț de start a noului model electric flagship nu a fost anunțat deocamdată.

Iată cum se fac bateriile pentru noul EQS:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/