(foto) Mercedes-Benz face un G-Class Experience Center de peste 100000 m² atât pentru clienţi, cât şi pentru fani

La 22 februarie 2019 s-a desfăşurat o ceremonie pe fostul aerodrom Nittner din Kalsdorf, la aproximativ 15 kilometri la sud de Graz, care a marcat începerea oficială a lucrărilor de construcție pentru un nou G-Class Experience Center.

Aşa-zisul “parc de distracţii pentru maturi” va fi dedicat clienților, dar și fanilor Gelandewagen-ului, unde vor fi capabili să experimenteze posibilităţile noului G-Class pe on şi off-road.

Potrivit planurilor, centrul va fi dat în exploatare până la sfârşitul anului 2019.

Vezi şi: (video) Factory 56 – uzina fără linii tradiționale de asamblare! Conceptul și principiile de funcționare

Poligonul va avea o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi şi pe teritoriu se vor găsi patru locaţii de testare, în plus faţă de o zonă de recepţie şi una de prezentare. Oaspeţii vor avea ocazia să experimenteze maşinile prin off-road natural sau artificial, pe un deal cu diverse rampe cu declivitate de până la 100% sau pe o secţiune on-road pe foste piste ale unui aerodrom. În ultimul caz participanţii vor avea ocazia să realizeze exerciţii de frânare sau de slalom de exemplu.

Planificarea generală este realizată de compania de consultanţă în inginerie IngenAix, iar de managementul proiectului se ocupă Eichholzer-Frick ZT. Itinerarul de pe secțiunea naturală de off-road a fost ales în colaborare cu specialiști și cu firma de consultanţă din Graz, ÖKOTEAM, asigurându-se că biotopurile vulnerabile sunt protejate și doar un număr redus de copaci vor trebui să fie doborâți.

Vezi şi: (video) 40 de ani de la startul producţiei lui Mercedes-Benz G-Class! Cum a apărut modelul şi ce a ajuns să fie

“Noul G-Class are capacităţi în off-road chiar mai bune decât cele ale predecesorul său. În viitor, la noul G-Class Experience Center de lângă Graz, clienții și fanii vor fi capabili să afli că pot fi maeștri chiar și în cele mai exigente provocări. Pista noastră tradițională de testare de pe piscurile montane din Schöckl de lângă Graz este una dintre cele mai bune facilități de testare off-road din lume și rămâne măsura tuturor lucrurilor pentru dezvoltarea noastră profesională și pentru unitățile de testare”, a declarat şeful Product Unit Off-Road Vehicles la Mercedes-Benz, Dr. Gunnar Güthenke.

La ceremonia de start al lucrărilor de construcţie şi amenajare au participat, de la stânga la dreapta: Heimo Senekowitsch (şeful companiei de construcţii Klöcher Bau), Gerhard Schramm (CFO Mercedes-Benz G GmbH), Norbert Singer (Project Manager Mercedes-Benz G GmbH), Dr Gunnar Güthenke (şeful Mercedes-Benz G GmbH), Erich Gosch (primarul Feldkirchen bei Graz), Thomas Eichholzer (Project supervisor) şi Marc Schmits-Lapainer (şeful Ingenaix).

Vezi şi: (video) Top 5 cele mai dure teste la care sunt supuse maşinile Porsche pe poligonul din Weissach

Uzina Magna Steyr, în care clasa G a fost produsă pentru Mercedes-Benz din 1979, se află la doar aproximativ 20 de minute de mers cu maşina de noul centru de experiență G-Class.

Actuala generaţie a SUV-ului a fost lansată pe piaţă din iunie 2018. Fie pe drum, fie în afara drumului, și indiferent de condițiile de operare, aceasta impresionează cu performanțele sale, sistemele de asistență moderne, manipulare şi siguranță. În același timp, noua suspensie, modurile de conducere DYNAMIC SELECT, “G-Mode” și cele trei diferenţiale care se pot bloca în proporţie de 100% îmbunătățesc nu numai confortul, ci și agilitatea – pe orice suprafață!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/