(foto) Nemţii de la Porsche au dat startul producţiei noii generaţii Panamera. Iată unde va fi asamblat
Compania germană Porsche a anunţat oficial despre startul producţiei modelului sport de generaţie nouă Panamera. Automobilul din gama anului 2017, care este numit cele mai rapid sedan din lume, va fi construit la uzina mărcii din oraşul Leipzig.
Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Noua generaţie Porsche Panamera
Amintim că prima generaţie Porsche Panamera a fost lansată global în anul 2009. Atunci caroseria maşinilor era făcută la uzina concernului VW din oraşul Hanover, după care veneau la Leipzig unde erau asamblate total.
Acum însă, tot ciclul de producţie va avea loc la uzina din Leipzig.
Reprezentanţii oficiali ai Porsche spun că este pentru a patra oară când uzina din Leipzig este extinsă. Pentru a începe construcţia modelului nou Panamera, în ultimii doi ani a fost modificat serios complexul.
Astfel, pe teritoriul întreprinderii a apărut un nou atelier care se va ocupa de caroserii, amplasat pe un teritoriu care măsoară 56.000 de metri pătraţi. Odată cu aceasta Porsche a creat peste 600 de locuri noi de muncă.
Suma care s-a investit în modernizarea uzinei din Leipzig este egală cu aproximativ 1.3 miliarde de euro.
Vezi şi: (foto) Noul Porsche Panamera – când va veni în Moldova și cât va costa?
Cu ocazia lansării noii generaţii Panamera în serie, preşedintele şi directorul executiv al companiei Porsche Leipzig GmbH Siegfried Bülow a menţionat:
“Muncitorii noştri sunt foarte motivaţi şi au demonstrat deja că pot produce foarte calitativ chiar şi cele mai complexe produse ale companiei”.
Pe lângă toate cele menţionate, uzina Porsche din Leipzig este considerată una dintre cele mai ecologice din lume. Alături de aceasta există o centrală solară fotovoltaică care asigură uzina anual cu energie electrică (circa 800.000 de kW/h).
Totodată, tehnologiile de ultimă oră care permit răcirea sistemelor automate de sudare, micşorează consumul de energie cu 365.000 de kWh anual. Iar filtrele noi care sunt folosite în cabinele de vopsire consumă cu 60% mai puţină energie, comparativ cu cele tradiţionale pe bază de apă.
Cmentariile sunt închise