(foto) Noua generaţie Mazda2 este deja un automobil existent pe piaţă! Primele detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mazda anunţă primele detalii despre a patra generaţie a modelului 2 – cel mai compact din gamă. Hatchback-ul va fi pus în vânzare în toată Europa începând cu primăvara anului 2022 şi este de fapt un automobil deja existent pe piaţă, inclusiv în Republica Moldova!

În cadrul unui parteneriat comun de lungă durată, care are inclusiv scopul de a reduce cheltuielile, s-a ajuns la înțelegerea că noua Toyota Yaris va purta în paralel şi embleme Mazda! Anterior nişte imagini spion au trădat asta.

Noua Mazda2 va aduce pentru prima dată tehnologia self-charging full hybrid în gama de modele a mărcii! Mazda2 Hybrid este un model hibrid care combină un motor pe benzină cu trei cilindri de 1.490 cm3 (93 CP) cu un motor electric de 59 kW pentru o putere totală a sistemului de 116 CP.

Noul hibrid Mazda va putea realiza 0-100 km/h în 9.7 secunde și înregistra un consum mixt de doar 3.8 litri (ciclu WLTP), alături de o cantitate mixtă de emisii CO2 de doar 93-87 g/km, în funcție de specificațiile roților de 16 sau 15 inci.

La pornire din loc, noua Mazda2 Hybrid va rula automat în modul electric, oferind o funcționare lină, fără întreruperi și silențioasă cu puterea motorului electric în medii urbane, cu emisii zero de CO2, NOx și alte particule. Iar în timpul conducerii normale, alocarea puterii este ajustată între motorul pe benzină și motorul electric pentru performanțe optime și cea mai bună eficiență de consum. În timpul decelerării și la frânare, energia cinetică este recuperată sub formă de energie electrică pentru stocarea în bateria de înaltă performanță.

Nivelul de putere a bateriei este gestionat constant prin intermediul unui generator acţionat de motor pentru a elimina orice nevoie de reîncărcare a sistemului dintr-o sursă externă. 

Deși este un vehicul compact din segmentul B, ampatamentul lung de 2.560 mm al noii Mazda2 Hybrid va putea oferi o cazare confortabilă pentru până la patru adulți, precum și un spațiu pentru bagaje de 286 de litri. 

Va fi valabil în trei echipări în toată Europa – Mazda2 Hybrid Pure, Mazda2 Hybrid Agile și Mazda2 Hybrid Select. Pe lângă alte tehnologii şi dotări, ambele vor împărţi şi acelaşi rating Euro NCAP comun de cinci stele.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/