(foto) Noua generaţie MINI Hatch – primele imagini oficiale cu maşina camuflată. Iată cum ar putea arăta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fotografiile din acest articol sunt primele oficiale cu noul MINI Hatch. Modelul compact va intra pe piaţă în 2023 şi va fi primul dintr-o gamă de automobile de nouă generaţie.

Hatchback-ul cu trei uşi va fi singura maşină care va păstra formatul, designul şi proporțiile obișnuite pentru marcă, deoarece toate celelalte MINI viitoare vor fi refăcute serios.

Noul Mini Hatch cu trei uşi va fi rezultatul modernizării modelului actual care este construit pe platforma UKL, care a debutat în 2013. Ce se observă: s-a redus consola frontală, s-au schimbat farurile, se promite un interior complet nou, însă șasiul și structura caroseriei vor fi păstrate. 

Cum este în prezent, sub capotă vor exista la ofertă toate tipurile de motorizări: pe benzină, diesel, electric. Prototipul din imagini este un electromobil.

Modelul va fi produs la fabrica din Oxford. Tot acolo va apărea din 2025 şi varianta Cabriolet, cea care în prezent este făcută în baza unui contract în Olanda la întreprinderea VDL Nedcar. O variantă cu cinci uşi deocamdată nu a fost confirmată că va exista.

Render: autoexpress.co.uk

În ceea ce privește alte modele, sunt așteptate noile MINI Countryman și un microvan electric numit Traveller care va înlocui parțial actualul Clubman. 

Iar din 2023 va începe un nou capitol în istoria mărcii: împreună cu Great Wall va fi organizată producția de hatchback-uri și SUV-uri complet noi, care vor fi mai compacte decât mașinile „globale”, iar pariul se va face pe electromobile, deşi pe partea de propulsii vor exista şi alternative tradiţionale.

Cmentariile sunt închise