(foto) Noua Toyota Harrier a primit o oglindă retrovizoare digitală cu o funcţie mai neobişnuită

Noua generație Toyota Harrier, care a debutat acum câteva săptămâni în Japonia, după care şi într-o specificație americană sub denumirea Venza, dispune de o dotare mai rar văzută pe automobile din uzină.

Caracteristica utilă a fost descoperită de jurnalişti japonezi cărora li s-a permis să testeze modelul.

Noul Harrier a primit în habitaclu o oglindă retrovizoare digitală cu o caracteristică interesantă pe care ei nu au mai întâlnit-o anterior pe automobilele în specificaţie japoneză, care de regulă sunt mai bogate în dotări şi puţin mai înalt tehnologizate decât cele care se oferă peste hotare (tot ce e mai bun se lasă acasă).

Oglinda retrovizoare digitală în sine nu este ceva nou: mulți producători, inclusiv japonezii, o oferă ca o dotare obişnuită de mai mulți ani. Chiar şi pe maşina redacţiei, noul Land Rover Discovery Sport, există aşa ceva.

Însă pe noul Harrier aceasta are capacitatea de a funcţiona în calitate de cameră de bord avansată, înregistrând imagini video concomitent de pe două camere! Şi nu este vorba despre camerele folosite în cadrul sistemului de monitorizare la 360 de grade sau cele pentru parcare, ci cu ajutorul a două suplimentare. Prima se găseşte sub parbriz, iar a doua sub lunetă!

Însăşi dimensiunea oglinzii retrovizoare digitale nu este diferită de una obișnuită (254x49x66 mm). De asemenea, “camera de bord” are o funcţie de a proteja materialul video filmat şi stocat în cazul în care automobilul devine implicat într-un accident rutier. Drept suport de stocare se poate folosi un microSD care poate fi introdus în oglinda sofisticată.

Camera frontală este separată de cea utilizată în pachetul de siguranță preventivă Toyota Safety Sense. Camerele în sine nu sunt de cea mai înaltă calitate, având doar 1.3 şi 2 megapixeli rezoluţie şi un unghi orizontal de înregistrare de 55 şi 49 grade (faţă şi spate respectiv). Totuşi, se dau asigurări că sunt destul de performante atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Oglinda digitală cu funcție de înregistrare video va fi inclusă în lista de dotări standard pentru Toyota Harrier în nivele de echipare superioare. În cele mai accesibile va fi o opțiune. Colegii noştri din statul asiatic spun că Toyota a decis să ofere această versiune îmbunătăţită a oglinzii ca răspuns la solicitările mai multor utilizatori.

Vânzările noii generaţii Toyota Harrier în Japonia vor demara din această lună.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-phisung-v9-o-camera-de-bord-interesanta-cu-doua-camere-wi-fi-gps-si-alte-cel-putin-10-functii-utile/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/