(foto) Noul Duster va exista și cu embleme Renault. Modelul va fi Made in Turkey

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce a anunțat International Game Plan 2027 pentru America Latină, în contextul strategiei Renaulution, Renault și-a anunțat acum noile planuri pentru Turcia, următoarea regiune industrială strategică dintr-un total de patru (mai sunt Maroc și India).

Amintim că International Game Plan 2027 este conceput pentru a completa strategia Renault în Europa și pentru a face marca mai puternică, globală și mai profitabilă.

Renault operează în Turcia de 54 de ani, împreună cu partenerul său puternic și de încredere OYAK. Împreună, Renault și OYAK au produs peste 7.5 milioane de mașini, iar una din șapte mașini din Turcia poartă sigla Renault. Se dorește acum, ca fabrica din Bursa să fie centrul de export nu numai al Europei, ci și al altor țări ale lumii.

La un eveniment organizat în Istanbul s-a anunțat că se intenționează localizarea în Turcia a patru noi modele Renault înainte de 2027. Trei dintre acestea vor fi SUV-uri din segmentele B/C, unul dintre ele fiind noul Renault Duster, începând cu 2024. Modelul va veni în întâmpinarea utilizatorilor cu tehnologia hibridă și va fi disponibil spre vânzare în a doua jumătate a anului viitor.

Iată primele imagini oficiale. Detalii despre model vor fi disponibile ulterior. Spre deosebire de noul Dacia Duster, noul Renault Duster se va deosebi cel puțin prin… sigle?

Până în 2027 va exista o creștere semnificativă a vânzărilor de vehicule hibride și electrice în gama de produse Renault, contribuind la transformarea pieței auto din Turcia. Mai mult, o motorizare hibridă de nouă generație va fi, de asemenea, localizată în ce privește producția, în Turcia, până în 2025. O opțiune de propulsie hibridă va fi oferită cu fiecare nou model localizat. În 2027, vânzările de vehicule electrice în Turcia urmăresc să atingă 1/3 din vânzările totale Renault.

Încă o noutate este că Grupul Renault se concentrează pe implementarea unei noi platforme modulare la fabrica OYAK Renault până în 2026. Această platformă flexibilă și foarte eficientă va fi compatibilă cu o gamă largă de tehnologii de propulsie. Gama de vehicule, cu o lungime totală cuprinsă între 4 și 5 metri, oferă patru lungimi diferite de ampatament, de la 2.6 la aproape 3 metri.

Fabrica Oyak Renault are în prezent cea mai mare capacitate de producție de autoturisme din Turcia (produce acum modelele Clio hatchback și Megane sedan). Vizând ca aceasta, care exportă în prezent 75% din producția sa în Europa, să fie un centru global de export pentru țările lumii până în 2027, Renault își va extinde prezența globală exportând modelele SUV din segmentul C în peste 50 de țări.

Peste 400 de milioane de euro vor fi investiți până în 2027 pentru atingerea scopurilor propuse, iar numărul de ingineri care lucrează în centrul de cercetare și dezvoltare din Bursa va ajunge la 500, ceea ce înseamnă că echipa de cercetare și dezvoltare se va dubla față de 2022.

Cmentariile sunt închise