(foto) Noul Hyundai Tucson facelift – primele imagini și detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai a anunțat în această dimineață un redesign parțial pentru popularul Tucson, distribuind primele imagini și detalii ale mașinii în specificație coreeană. Schimbările nu sunt ditamai semnificative, însă sunt esențiale pentru a menține fresh acest crossover lansat în noua sa generație în septembrie 2020.

Noul Tucson facelift moștenește esența limbajului de design Parametric Dynamics al modelului actual, evoluând în același timp cu o estetică mai rafinată și mai puternică. Fascia frontală prezintă acum un joc îndrăzneț de linii subțiri, unghiulare în grila radiatorului, completate de lumini de zi reinterpretate ascunse, numite Parametric Jewel.

Bara de protecție și scuturile inferioare de pe aceasta se extind perfect dintr-o parte în alta, creând o poziție dinamică și vizual mai largă. Jantele din aliaj reproiectate accentuează și mai mult dinamismul mașinii și îi sporesc proporțiile generale. 

Și în spatele nedezvăluit complet la moment, scuturile sunt integrate în mulajul barei de protecție și mărite pe orizontală, întărind impresia unui ampatament mai lat. Forma elegantă și rigidă a părții din spate reflectă perfect partea din față, dând un sentiment de stabilitate și echilibru.

Interiorul noului Tucson acordă prioritate spațiului și caracterului practic, realizat printr-un design orizontal care creează un sentiment de deschidere. Integrarea perfectă a elementelor tehnologice avansate asigură un amestec armonios de funcționalitate și estetică.

Pe planșa de bord, în locul a două monitoare individuale, va exista un afișaj curbat panoramic care conectează panoul de bord de 12.3 inchi și ecranul sistemului multimedia de aceeași mărime, ridicându-le mai sus și la un nivel.

Reproiectat mai este volanul, dar și panoul de control a climatizării, cu comenzi pentru funcții rapide deasupra. Mai poate fi observat un scaner de amprentă în partea stângă a panoului de instrumente.

În plus, a fost adăugată o sensibilitate high-tech printr-un vizual alungit deflector de ventilație care se întinde pe toată lățimea planșei de bord. O nișă deschisă și o lampă ambientală au fost aplicate pe partea planșei din fața pasagerului pentru a completa un design care amintește de un lounge confortabil.

Totodată, spațiul central creat prin folosirea unui levier electronic al cutiei de viteze, mutat pe coloana de direcție, a generat o consolă care pare să plutească în aer pentru a maximiza spațiul de stocare. Un panou de încărcare wireless pentru smartphone și un suport pentru pahare sunt poziționate paralel.

Și dacă exteriorul poate fi ales în una din nouă culori, două dintre care sunt noi, oferta de culori interioare se ridică la cinci.

De notat că mașina prezentată în aceste imagini nu va fi oferită în Europa. Hyundai spune că debutul modelului în specificație europeană va avea loc la începutul lui 2024. Curios va fi să vedem dacă diferențele vor fi mai semnificative, ori se vor rezuma la detalii. Cel mai probabil gama de motorizări va fi păstrată.

Cmentariile sunt închise