(foto) Noul MINI Countryman C este modelul de bază, singurul cu motor cu trei cilindri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu introducerea noilor modele, MINI descrie nivelurile de performanță ale motoarelor sale pe benzină pentru noul Countryman. Modelul de bază se anunță a fi Countryman C. Acesta combină un nivel ridicat de confort de conducere și încăpere spațioasă cu un motor eficient cu trei cilindri.

Cu 170 CP la activ, modelul entry-level accelerează în 8.3 secunde de la 0 la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 212 km/h. Iar cu un cuplu de 280 Nm și tehnologia eficientă TwinPower Turbo, vehiculul are puterea și spontaneitatea necesară. Cutia de viteze este un Steptronic cu șapte trepte și dublu ambreiaj, iar tracțiunea e pe puntea din față.

Mai mult, propulsorul este electrificat prin tehnologia integrată mild hybrid, folosită pentru recupera energia de frânare și susține motorul cu ardere internă în timpul accelerațiilor cu o putere de 14 kW. Consumul mixt declarat de producător este de 6.1-6.5 litri/100 km.

Pe noul Countryman C, niște railings-uri pe acoperiș în Piano Black sunt acum echipament standard. Jantele din aliaj ușor sunt disponibile în diferite modele și dimensiuni de la 17 la 21 inchi. Garda la sol constituie 202 mm. Sunt valabile echipările Essential, Classic, Favored și JCW. Designul noului element de pe montantul C se modifică odată cu echipamentul selectat.

Interiorul poate găzdui până la cinci adulți. Există un acoperiș panoramic din sticlă. Standard are scaune sport îmbrăcate în material textil multi-ton, texturat, care oferă pasagerilor mai mult spațiu datorită unei lățimi suplimentare de trei centimetri în zona umerilor și a coatelor.

Spătarul celor trei locuri din spate poate fi reglat individual în șase poziții, cu până la 12 grade. Iar pe lungime cele trei locuri pot fi mutate într-un interval de 13 cm, fie pentru mai mult spațiu pentru picioare, fie pentru un portbagaj mai voluminos. Spătarul banchetei poate fi rabatat în proporție de 40:20:40. Volumul portbagajului poate varia între 450 și 1.460 de litri.

În centrul designului interior minimalist se află OLED-ul rotund cu un diametru de 240 mm. Noul instrument central cu o suprafață de sticlă de înaltă calitate permite controlul sistemului infotainment și a celor de asistență.

Pentru prima dată, Driving Assistant Plus aduce pe Countryman opțiunea de condus parțial automatizat de Nivel 2 pe trasee asemănătoare autostrăzilor. Acest lucru permite șoferului să-și ia mâinile de pe volan până la o viteză de 60 km/h, condiția fiind continuarea monitorizării traficului și pregătirea de a interveni în orice moment.

Noul MINI Countryman C poate fi comandat și în Republica Moldova (preț de start 30.900 de euro), fiind a doua cea mai ieftină versiune după Countryman E (28.900 de euro).

Vezi și:

Cmentariile sunt închise