(video) Premieră: Noua generație MINI John Cooper Works Countryman ALL4

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Modelele MINI John Cooper Works au fost întotdeauna cunoscute pentru performanţă. Noua generație MINI John Cooper Works Countryman nu este electrică și întruchipează această experienţă inconfundabilă de condus, fiind foarte capabil și în afara șoselei datorită sistemului de tracţiune integrală ALL4.

Caracteristici cheie:

  • Noul MINI John Cooper Works Countryman are un aspect îndrăzneţ şi sportiv care îi reflectă performanţa şi versatilitatea. Exteriorul prezintă o serie de detalii specifice modelului care amplifică aspectul general.
    • De exemplu, elementele aerodinamice cu reflectoare verticale din partea frontală a automobilului subliniază poziţia sa largă, în timp ce noile faruri MINI LED cu bare orizontale în modul JCW Signature conferă crossoverului un aspect mai expresiv.
    • Partea frontală este, de asemenea, caracterizată de noul design octogonal al grilei, în negru lucios şi logoul JCW în trei culori nou proiectat. Pentru prima dată, logoul este folosit pe noul MINI John Cooper Works Countryman în schema clasică de culori – negru, roşu şi alb.
    • Cu designul elegant, are un coeficient de rezistenţă aerodinamică de doar 0,26 Cd, ceea ce îl face unul dintre cele mai aerodinamice automobile din clasa lui.
    • Montantul C nou proiectat se alătură perfect acoperişului contrastant în Chili Red, inspirat din motorsport. Acoperişul se curbează în jos spre spate, oferind mașinii o siluetă agilă, chiar şi în contextul înălţimii şi lăţimii sale crescute.
    • Designul exterior cu contrast ridicat, combinat cu culoarea caroseriei Legend Grey, subliniază aspectul sportiv al modelului.
    • În spate, stopurile verticale John Cooper Works Signature Mode încadrează caroseria verticală a vehiculului şi subliniază lăţimea mărită.
  • În interior, noul inspiră prin designul redus.
    • Cockpitul este împărţit într-o secţiune superioară şi una inferioară, cu mânere verticale ale uşilor şi orificii de aerisire în zona superioară. Acest lucru subliniază impresia generală de verticalitate şi mai mare a crossoverului spaţios.
    • Schema de culori cu roşu şi negru de la bord, de-a lungul panourilor uşilor şi de pe scaunele sport JCW de înaltă calitate, este o conexiune cu trecutul MINI în motorsport.
    • Tabloul de bord este realizat dintr-un material textil bicolor din poliester reciclat.
    • Partea din spate a vehiculului este foarte versatilă şi spaţioasă. Locurile din spate pot fi reglate pe lungime cu până la 13 centimetri.
    • Cu bancheta rabatată, chiar şi articolele voluminoase pot fi transportate cu uşurinţă în portbagajul al cărui volum creşte de la 460 până la 1.450 de litri.
  • Comutatoarele de pe bara de comenzi MINI pot fi utilizate pentru a controla toate funcţiile de condus. Ecranul OLED central, de înaltă rezoluţie, găzduieşte toate celelalte funcţii. De asemenea, prin el pot fi selectate noile moduri MINI Experience şi configurată atmosfera de condus preferată folosind fundaluri şi sunete special concepute.
    • Modul „go-kart” specific modelului va oferi o experienţă de condus deosebit de sportivă şi aduce sunetul motorului cu o intensitate impresionantă în habitaclu.
    • Proiectorul MINI de pe spatele ecranului OLED poate fi folosit pentru a inunda tabloul de bord în scheme de culori şi modele de atmosferă care corespund modului Experience selectat.
  • Propulsorul de 2.0 litri și cu patru cilindri produce 300 de CP și asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 5.4 secunde. Cuplul de 400 Nm şi viteza maximă de 250 km/h oferă o experienţă de condus captivantă.
    • Pistoanele, bielele şi suporturile de motor optimizate extrag putere maximă din motorul turbo de doi litri. Un turbocompresor avansat, twin-scroll, supraalimentează motorul. Împreună cu admisia de aer redusă către camera de ardere, acest lucru permite modelului să genereze performanţe robuste şi să ofere o experienţă de condus şi mai dinamică în fiecare viraj.
  • Sistemul standard de tracţiune integrală îşi distribuie puterea în mod precis şi fiabil în orice situaţie de condus. Un sistem de frânare de înaltă performanţă, cu etriere de frână în culoarea Chili Red, asigură o decelerare puternică şi precisă.
  • De asemenea, sunetul caracteristic al sistemului de evacuare a gazelor de eșapament cu supape face ca MINI John Cooper Works Countryman să fie recunoscut instantaneu ca model de înaltă performanţă. În interior, sunetul motorului generat în timp real îmbunătăţeşte experienţa emoţională de condus. O extensie acustică JCW exclusivă intensifică sunetul de pornire a motorului, dar şi peisajul sonor cu sunete inspirate din motorsport.
  • Diametrul anvelopei, care a fost mărit cu 30 mm, este acum de 710 mm, iar lăţimea crescută a anvelopei de 245 mm amplifică experienţa dinamică. Jantele optimizate aerodinamic, exclusive pentru JCW în dimensiuni de 19 şi 20 de inchi, completează gama extinsă.
  • Noul MINI JCW Countryman dispune de 12 senzori cu ultrasunete şi patru camere surround-view. Toate acestea sprijină sistemele inovatoare de asistare a condusului şi permit condusul parţial automatizată de Nivel 2 în pachetul vast de opţiuni Driving Assistant Professional.
    • Asistentul poate detecta golurile din trafic necesare pentru schimbarea benzii care se îndreaptă spre o ieşire şi aduce automobilul la viteza optimă pentru schimbarea asistată a benzii.
    • Pentru prima dată, conducătorii MINI Countryman pot lua mâinile de pe volan pe trasee asemănătoare autostrăzilor la viteze de până la 60 km/h, cu condiţia să urmărească în continuare cu atenţie traficul şi să fie gata să intervină în orice moment.

Noul model poate fi deja comandat. În România costă de la 52.420 de euro cu TVA inclus. Prețul pentru Republica Moldova este de minimum 46.600 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise