(foto) Noul Renault 5 E-Tech va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Primele imagini teaser

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault este primul producător care anunță o premieră mondială pentru noua ediție a Salonului Auto de la Geneva, confirmând astfel că această expoziție auto renumită se redeschide. Pe 26 februarie, în orașul elvețian, lumea va vedea noul electromobil compact Made in France – Renault 5 E-Tech.

Până atunci, începând cu luna decembrie, o campanie de teaser care vizează publicul larg va dezvălui câteva dintre detaliile de design ale modelului. Totodată, înainte de dezvăluire, fanii și entuziaștii se vor putea alătura R5 R Pass – un program exclusiv skip-the-line disponibil în șapte țări europene. Membrii vor putea să-și plaseze comenzile înaintea tuturor și să fie printre primii care își vor primi automobilul.

Pregătit pentru lansare în 2024, Renault 5 E-Tech electric aduce o notă modernă, electrică, emblematicului Renault 5, ducându-l în viitor. Înainte de dezvăluirea oficială, Renault ridică un colț al voalului, oferindu-ne o privire asupra mai multor detalii din designul exterior al modelului de serie, care fac o referire clară la predecesor.

Farurile lui R5 sunt o caracteristică cheie de design, ceea ce face ca partea din față să fie recunoscută instantaneu. Nu numai forma lor este deosebită, ci și semnătura din centrul lentilelor care se aseamănă cu pupila ochiului uman. Această referință la reclama din 1972 cu „The Adventures of Supercar” îi conferă modelului modern R5 o expresie asemănătoare omului.

Admisia de aer prezentă pe capota modelului istoric a dispărut. Și, arătând în mod clar că Renault 5 E-Tech aparține lumii vehiculelor electrice, elementul a fost înlocuit cu un indicator luminos de încărcare care formează cifra „5” atunci când vehiculul este complet încărcat. O caracteristică de înaltă tehnologie care este, de asemenea, funcțională și distractivă, acest indicator este un exemplu excelent de interfață accesibilă cu o atingere umană, care arată încărcarea bateriei dintr-o privire.

Pasajele roților creează o poziție mai largă, oferind lui R5 aspectul unei mașini compacte cu prezență reală pe șosea. Designul lor grafic subliniază o personalitate unică și recunoscută instantaneu, care amintește de legendarul R5 Turbo. Iar stopurile verticale includ o funcție de extindere a panoului lateral. Această caracteristică contribuie la performanța aerodinamică a lui R5 prin prevenirea turbulențelor aerului.

Printre altele, mai aflăm că modelul este primul făcut pe baza noii platforme AmpR Small (fosta CMF-B EV), are o suspensie posterioară multi-link și o lungime de numai 3.92 metri. Cu bateria de 52 kWh, disponibilă din start, va putea oferi o autonomie de până la 400 km WLTP. O a doua baterie de 40 kWh va fi disponibilă mai târziu.

De asemenea, va avea la bord o serie de tehnologii foarte avansate. De exemplu, în interior se va găsi avatarul reno, un copilot umanizat de ultimă generație care va oferi o experiență digitală ce cufundă pe deplin utilizatorii în lumea Renault, pentru noi experiențe onboard și de conducere. Mai mult, modelul este echipat cu un încărcător bidirecțional la bord, Renault 5 E-Tech electric devenind primul cu tehnologia V2G (vehicle-to-grid) prin care se va putea furniza energie într-o rețea.

Campania care va fi lansată din 1 decembrie, numită R5VOLUTION IS BACK, dezvăluie primele caracteristici iconice ale designului exterior al viitorului vehicul, începând cu logoul 5. Acesta va fi disponibil într-o gamă de trei culori, care vor fi găsite și pe mașina de producție: galben, albastru și verde.

Ce ține de programul R5 R Pass. Deținătorii de R5 R Pass vor putea comanda noul vehicul iconic în rețeaua Renault cu 10 zile înaintea comenzilor deschise publicului larg. Clienții care plasează o comandă în această perioadă specială vor fi printre primii norocoși cărora le va fi livrat vehiculul din toamna anului 2024, având o comandă cu prioritate pe linia de producție a fabricii.

Posesorii unui R5 R Pass vor mai primi un model Renault 5 E-Tech electric la scară după dezvăluire și vor fi primii care vor accesa conținut și evenimente din jurul Renault 5. Disponibil la un cost de 150 de euro, R5 R Pass va fi disponibil pe www.renault.fr/r5 în Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, Belgia și Olanda.

Prețul de start al mașinii va fi de aproximativ 25.000 de euro.

Cmentariile sunt închise