(foto) Noul VW Touareg cu motor V8 turbo diesel primeşte 500 CP şi 970 Nm de cuplu de la ABT

Noua generaţie VW Touareg a ridicat foarte sus ștacheta şi desigur a devenit cel mai emblematic model din portofoliul brandului german.

Rezultatul a primit deja multe laude, mai ales pentru manevrabilitatea sa deosebit de impresionantă datorită roţilor directoare spate şi a stabilizatorilor activi, luând în vedere faptul că nu este un crossover, ci un SUV full size.

Şi din nou ABT Sportsline, cel mai mare tuner din lume de vehicule VW și Audi, a găsit oportunitatea perfectă de a stimula din nou performanța motorului acestei maşini. Mai nou, de un tratament a beneficiat şi versiunea de performanţă despre care cineva s-a gândit că ar fi “prea slabă”.

Cu un upgrade de performanţă ABT Power se propune înlocuirea unităţii electronice de control a motorului cu un nou ABT Engine Control (AEC). Rezultatul, prin instalarea unui singur element doar, este o mărire a numărului de CP de la 422 la 500, iar a cuplului maxim de la 900 la 970 Nm! O garanție extinsă și certificarea corespunzătoare sunt oferite de asemenea.

Puterea şi cuplul maxim proaspăt sunt atinse în acelaşi interval de rotaţii: 3.750-4.750 rpm şi 1.250-3.250 rpm. Timpul de acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h scade de la 4.9 la 4.7 secunde, în timp ce viteza maximă rămâne limitată la 250 de km/h.

ABT Power este deja disponibil și pentru dieselul V6 standard cu 286 CP. În cazul său puterea creşte până la 330 CP, iar cuplul maxim de la 600 la 650 Nm. O actualizare a performanței este deja în curs de dezvoltare şi pentru versiunea incipientă cu 231 de CP storşi dintr-un motor de 3.0 litri. Aceasta din urmă va fi gata din ianuarie 2020.

Pentru a se potrivi cu puterea adăugată SUV-ului, gama de produse ABT Sportsline mai conţine numeroase jante sport din aliaj, pentru această maşină fiind dedicate unele de 22 inci (de model FR, DR sau Sport GR), cu inele Sport HR Aero sau High Performance HR pe flanşe, în diverse culori sau finisări la alegere.

Încă o dotare ar nişte lumini de întâmpinare integrate în uşi. La deschiderea portierelor faţă, o siglă ABT este proiectată pe pământ.

Vezi şi:

GENEVA 2019: Noul VW Touareg V8 TDI – Reportaj Video AutoBlog.MD

(video) Cum merge noul Volkswagen Touareg 3.0 TDI V6? Test Drive AutoBlog.MD

VW Touareg R revine pe piaţă din 2021! Primele detalii

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/