(foto) Nu mai puneți copiii în pericol! Ipostaza în care a fost surprins un şofer din Chişinău

0

Deşi săptămânal se fac publice sinteze cu situaţia accidentară din ţară, iar buletinele de ştiri “inundă” în relatarea de cazuri diverse, unii şoferi din Moldova nici în noul an nu au înţeles ori nu vor înţelege că riscă oricând să facă un accident rutier sau mereu, împreună cu pasagerii, sunt expuşi unor reale pericole în trafic ce depind de unele circumstanţe neprevăzute.

Asta e viaţa în care trăim şi nu trebuie să facem din asta o fobie, ci doar să respectăm elementar “tehnica securităţii” în arta de a conduce, aşa cum există şi în activităţile de muncă. Pentru şoferi această tehnică este rezumată în Regulamentul Circulaţiei Rutiere.

Deşi în setul de reguli (drepturile, obligaţiile și restricțiile pentru conducătorii de vehicule) nu se prevede expres şi exact – interzicerea luării în braţe a unui copil şi conducerea autovehiculului cu acesta în spatele volanului – şoferii cunosc instinctiv că nu e bine, oricât de înalt tehnologizată în materie de siguranţă nu ar fi maşina, ori că se rulează cu viteză redusă.

Un cititor AutoBlog.MD s-a convins că vor continua să existe excepţii. Conducătorul unui Renault a fost surprins cum şofează, cu o mână ţinând volanul, iar cu alta un copil mic ce nu ar avea nici trei ani. Nu putem şti dacă în acel moment se găsea un scaun auto special în habitaclu, însă îndemnul nostru pentru el şi pentru alţii este ca să facă uz obligatoriu de ele pentru că o altă menire nu au.

Nu de alta, dar în Republica Moldova transportarea copiilor minori fără scaune auto se sancţionează, iar în cazul unui potenţial accident cu un copil în spatele volanului este dificil de imaginat care ar putea fi consecinţele…

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi: 

Copiii și mașinile. Volvo Cars are creat un ghid interesant pentru siguranța familiei

Un altfel de “scaun auto”! Ce a folosit un tânăr pentru a-şi transporta fiul de doi ani pe locul din faţă

https://autoblog.md/foto-cel-mai-tanar-sofer-pe-nurburgring-un-copil-la-volanul-unui-range-rover-sport/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata