(video) Spania: Un fost angajat Mercedes-Benz, supărat rău pentru că a fost concediat, a avariat 69 de mașini noi cu un buldozer

Pentru ca 2020 să nu treacă nememorabil… Cu doar câteva ore înainte de Revelion, în noaptea zilei de 30 spre 31 decembrie, un spaniol în vârstă de 38 de ani, fost angajat al companiei Mercedes-Benz la fabrica din oraşul Vitoria-Gasteiz, a decis să se răzbune pe angajatorul său pentru că l-a dat afară.

Supărat rău fiind, bărbatul a pătruns noaptea pe teritoriul fabricii şi a avariat intenţionat 69 de noi van-uri de model V-Class şi Vito.

https://www.youtube.com/watch?v=stvdHgaCp7U

Conform informaţiilor obţinute de autobild.es, pentru a-şi pune în aplicare planul tipul a furat un buldozer şi l-a condus pe o distanţă de 21 de km până la fabrică. În drumul său între locul de unde a luat maşinăria și fabrica Mercedes-Benz, individul a provocat, de asemenea, daune infrastructurii publice și altor vehicule pe care le-a întâlnit.

Ajuns la faţa locului, foarte uşor a doborât porţile glisante şi a intrat pe teritoriu, mergând până în zona unde ştia că se depozitează maşini înainte de livrare, acolo unde s-a răfuit pe produsele nevinovate.

Interesant este că după asta a încercat să intre chiar în fabrică. În plan mai avea să deterioreze linia de producţie cu roboţi, dar în acel moment a fost reținut de către forţele de securitate care au fost luate prin surprindere de acţiunile fostului lor coleg.

Pagubele materiale au depășit cifra de cinci milioane de euro! Având în vedere că preţul mediu al unui V-Class este de 65.000 de euro şi printre exemplarele avariate au fost şi exemplare electrice EQV care sunt mai scumpe, această sumă pare destul de plauzibilă.

Motivul pentru care şi-a pierdut locul de muncă este legat de un plan de optimizare pe care producătorul auto l-a aplicat la uzina sa spaniolă, care prevede inclusiv concedierea a 10-15% din personal. De un număr mare de oameni nu mai este nevoie pentru că s-au introdus noi tehnologii de producţie şi mai mulţi roboţi, care fac munca mai eficientă decât oamenii.

Probabil, bărbatul avea în plan anume să distrugă roboţii pentru ca Mercedes-Benz să fie nevoit timp de câteva săptămâni să i-a din nou la lucru “muncitorii în exces”. În mod evident spaniolul a fost arestat şi pe numele său a fost deschis un dosar penal.

Uzina Mercedes-Benz din Vitoria-Gasteiz, capitala Țării Bascilor, este cea mai mare companie industrială din regiune şi are un personal care numără 5.000 de oameni. Munca altor 40.000 de oameni este legată de aceasta prin mai multe întreprinderi conexe.

Vezi și:

https://autoblog.md/video-un-rus-si-a-incendiat-intentionat-mercedes-ul-de-circa-150000-de-euro-milioane-de-oameni-s-au-uitat-deja-la-asta/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/