(foto) Nu va fi doar electric?! Dodge ne arată prototipul pre-producție al noului Charger Daytona SRT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Producătorul american Dodge a decis să publice pe rețele de socializare imagini cu noul Charger, fără camuflaj, înaintea fotografilor spioni. Acestea prezintă automobilul în caroserie coupe, dar este unul în format pre-producție, ceea ce înseamnă că unele forme și părți ale caroseriei nu sunt cele finale.

Amintim că noul automobil al celor de la Dodge este realizat în baza conceptului Charger Daytona SRT și, având patru locuri pentru pasageri, vine drept un succesor al modelelor Charger și Challenger scoase din producție în decembrie 2023.

Se poate observa că automobilul reproduce aproape în întregime conceptul electric, iar modificările au afectat doar elementele necesare pentru utilizarea zilnică, gen: farurile, mânerele de la uși, reflectoarele, stopurile și un spoiler mic pe capacul portbagajului.

Și în timp de Dodge și-a îndemnat fanii să stea pe fază, menționând că premiera mașinii va avea loc în curând, iar pe piață va fi disponibil până la finele anului curent, imagini mult mai interesante au apărut pe un fan-club online, dedicat viitorului automobil.

Acestea arată caroseria goală, iar primul lucru care iese în evidență este prezența unui tradițional tunel de transmisie, ceea ce este atipic pentru un electromobil. În continuare, atrage atenția podeaua normală a caroseriei, dar nu o structură sandwich pentru bateria electrică. În cele din urmă, este clar vizibil un orificiu pentru bușonul unui rezervor de carburant.

Toate acestea indică faptul că noul Charger va exista și cu motor termic! Dodge nu a menționat nicăieri despre pregătirea unei astfel de alternative, iar asta nu poate decât să însemne un lucru: platforma auto este făcută pentru a fi compatibilă cu mai multe sisteme de propulsie, însă un accent mai mare se pune pe cel electric.

Este puțin probabil să primească legendarul motor HEMI V8, care în curând va pleca în istorie, însă s-ar putea folosit fie un Hurricane ranforsat, fie un V8 de nouă generație. Printre fanii automobilului mai circulă zvonul că versiunea pe benzină nu va folosi cuvântul Daytona în denumire (aceasta rămânând doar pentru cea electrică).

Toate detaliile sunt așteptate în curând, deoarece producția în serie a noului Charger ar trebui să înceapă până la sfârșitul anului 2024. Acest lucru înseamnă că prezentarea completă va avea loc mai devreme.

Cmentariile sunt închise