(foto) Numărătoare inversă! Noul BMW Seria 5 se prezintă la sfârşit de sezon, alături de varianta electrică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În doar câteva luni, a opta generaţie a sedanului BMW Seria 5 (G60) îşi va face debutul. Noul model este mai dinamic şi mai confortabil ca niciodată şi se remarcă cu o interpretare modernă a designului său elegant şi sportiv, alături de sistemul de operare BMW 8.5 cu ecran central curbat, servicii digitale inovatoare şi, pentru prima dată, un sistem de propulsie electric pentru versiunea i5.

Arhitectura flexibilă a sistemului de propulsie înseamnă că noul BMW Seria 5 va fi oferit în variante electrice şi plug-in hybrid, precum şi echipat cu motoare pe benzină şi diesel extrem de eficiente, cu tehnologie mild-hybrid de 48V.

La Conferinţa Anuală 2023 a BMW Group, Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, a anunţat mai multe detalii despre noua gamă de modele BMW Seria 5, indicând că sedanul va fi disponibil şi ca model BMW M Performance electric!

„BMW i4 M50 electric arată cum BMW îmbină perfect performanţa dinamică şi mobilitatea electrică. A fost cel mai vândut model BMW M la nivel mondial în 2022. Un model Performance electric de la BMW M GmbH va fi inclus şi în noul portofoliu BMW Seria 5 Sedan.”

Zipse a mai dezvăluit că la alegerea familiară de motoare va fi adăugată şi o nouă variantă pentru noul BMW Seria 5 Touring (G61).

„BMW Seria 5 Touring este foarte popular, în special în Europa. Din primăvara anului 2024 va veni şi într-o versiune electrică, oferindu-ne un punct de vânzare cu adevărat unic în acest segment.”

Sosirea noului i5 Sedan în segmentul executiv premium, urmată de i5 Touring în 2024, va însemna că BMW Group continuă extinderea sistematică a ofertei sale electrice.

Premiera noii generații Seria 5 ar fi setată pentru 23 mai 2023. Producția în masă va demara vara, iar lansarea pe piață la nivel mondial este programată pentru luna octombrie.

Noul Seria 5 va fi construit exclusiv la uzina BMW Group din Dingolfing. Fabrica din Bavaria Inferioară este cea mai mare locaţie de producţie a companiei din Europa. Producţia noului sedan va începe în acelaşi an în care uzina marchează 50 de ani de producţie a modelelor BMW. Peste 10 milioane de Seria 5 au fost produse din 1972 până la începutul lui 2023.


Iată lista și perioada lansărilor următoare. Pe mașinile electrice BMW face un pariu mare. Anul trecut, concernul a vândut 215.000 mașini cu baterii, ceea ce reprezintă 9% din totalul vânzărilor. Dar anul acesta ponderea lor ar trebui să crească la 15%, în 2024 – la 20%, iar în 2025 – la 25%.

Mai mult, un catalizator suplimentar pentru cerere vor fi mașinile electrice ale promițătoarei familii Neue Klasse: primul model va intra pe linia de producție în a doua jumătate a anului 2025. Iar în următoarele 24 de luni, familia va fi extinsă la șase modele.

Vestitorul acestei game a fost conceptul BMW i Vision Dee, iar în această toamnă, la expoziția IAA de la München, compania promite să prezinte un alt show car tematic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/