(foto) Pe Copart se vinde un Porsche 911 GT2 RS, care nu va mai putea rula pe drumurile publice, însă cineva oricum îl vrea

(update) Maşina s-a vândut pentru 87.500 de dolari.

La o licitație Copart organizată în Houston (Texas, SUA) a fost scos expres la vânzare un Porsche 911 GT2 RS de ultimă generație, doar că avariat după un accident grav. Deși se notează că este ireparabil și nu va mai putea utiliza drumurile publice, există oameni care sunt gata să scoată din buzunar mulți bani pentru el.

Din cele ce puteți vedea, mașina este lovită din toate părțile. Partea din față, spatele și ambele părți laterale ale corpului au fost deteriorate. Airbagurile au fost declanșate, precum și dispozitivele de întindere a centurilor de siguranță.

Concluzia experților este că mașina nu poate fi restaurată și nu mai poate avea permisiunea de a folosi drumurile publice. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă un entuziast va decide să reconstruiască acest Porsche cu forțele proprii, acesta nu va mai putea primi autorizația legală de a participa la traficul rutier.

Pe de altă parte, automobilul din 2018 și cu 6.262 de km pe odometru va putea fi utilizat pe circuite sau într-un final pentru piese. Cel puțin componenta principală, motorul său de 3.8 litri cu 700 CP, alături de cutia de viteze, nu au avut de suferit și funcționează fără probleme.

La momentul publicării acestui articol, ultima ofertă depusă este de 82.000 de dolari, deși mașina fusese evaluată înainte de accident la circa 363.000 de dolari. Până la sfârșitul licitației au mai rămas 10 ore.

Cmentariile sunt închise