(foto) Peste 250 de oameni au cerut de la Hennessey mai multă putere pentru noul Corvette. Răspunsul atelierului

Deşi are un V8 natural aspirat de 6.2 litri, care produce 502 CP şi 637 Nm de cuplu, şi care îl poate propulsa de pe loc şi până la 100 de km/h în circa trei secunde, pentru unii aceste cifre arătate de noua generaţie Chevrolet Corvette nu sunt suficiente. Astfel, deja câteva sute de oameni au apelat la atelierul american Hennessey pentru a corecta această situaţie cum ştiu ei mai bine.

Echipa de la Hennessey Performance Engineering (HPE) a venit cu un răspuns, comunicând că are planuri mari pentru noul Corvette. HPE se pregăteşte să ofere până la 1.217 CP pentru noul Corvette cu propulsor montat central şi acest lucru va fi posibil printr-un sistem twin turbo special conceput, care va include un motor LT2 V8 special construit, cu componente interne modernizate, inclusiv pistoane din aluminiu forjat (cu raport de compresie 10.0:1) și biele din oțel forjat.

Programul HPE1200 Twin Turbo C8 Corvette va include, de asemenea, lucrări de fortificare şi modernizare a transmisiei preselective robotizate cu opt trepte şi două ambreiaje umede, pentru a putea prelucra cuplul imens care va rezulta.

De asemenea, atelierul de tuning intenționează să ofere şi îmbunătățiri de look printr-un pachet CarbonAero (primele imagini digitale cu el sunt ataşate în articol), care include printre alte elemente un splitter şi un spoiler posterior din fibră de carbon. HPE intenționează să ofere o modernizare completă şi a sistemului de frânare Brembo, împreună cu o suspensie ajustabilă Penske, precum și noi combinaţii de anvelope/jante.

“Ne așteptăm ca noul Corvette să fie o platformă excelentă prin care clienții noștri să își poată personaliza în continuare mașinile, ceea ce include, evident, adăugarea de mai multă putere și performanță. În ultimele câteva luni, am avut sute de întrebări de la cumpărătorii de C8 care doresc să știe ce vom oferi pentru noul Corvette. Astfel, am creat un chestionar online de unde am primit peste 250 de formulare completate și obținem mai multe în fiecare zi. Clienții ne spun ce vor și o mare surpriză – vor mai multă putere! Suntem foarte încântați de noul Corvette C8 și avem planuri mari pentru această maşină. De la un tuning ușor până la unul cu adevărat sălbatic, intenționăm să oferim o mare varietate de piese testate și upgrade-uri care vin cu garanție. Am modificat peste 500 de Corvette-uri în caroserie C7 din 2013 și așteptăm să actualizăm mult mai multe C8-uri începând cu anul 2020!”, a declarat fondatorul atelierului de tuning John Hennessey.

Până atunci, HPE intenționează să ofere inițial o modernizare a sistemului de evacuare din oțel inoxidabil pentru un sunet îmbunătățit și o ușoară creștere a puterii. Hennessey pregăteşte, de asemenea, un supercharger system upgrade care va mări puterea maşinii până la 710 CP și va începe să-l pună la dispoziţie odată ce reglarea calculatorului de bord va fi disponibilă pentru noua platformă a motorului noului Corvette.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-premiera-la-pebble-beach-hennessey-a-aratat-motorul-care-va-produce-peste-1620-de-cp-pe-noul-venom-f5/

https://autoblog.md/cati-cp-ii-trebuiesc-noului-chevrolet-corvette-zr1-pentru-atinge-0-96-de-km-h-2-2-secunde/

(video) SEMA 2019: Noul Hennessey Resurrection are 1217 CP şi poate merge cu peste 354 de km/h

Cmentariile sunt închise