(foto) Podul din intersecția drumurilor M1 și M5 este gata! Circulația s-a reluat cu patru luni înainte de termen

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi s-a deschis circulația pe drumurile M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 102,925-103,235 și M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, km 264,279 – 264,809.

Amintim că, aceste sectoare de drum au fost temporar închise pe perioada executării lucrărilor de reparație a podului de încrucișare poziționat pe drumul expres M5, sub care trece drumul expres M1. Împreună cu antreprenorul s-au depus eforturi susținute pentru decongestionarea traficului în apropierea nodului rutier, inclusiv prioritizarea lucrărilor pe aceste două drumuri importante, ceea ce a permis deschiderea circulației rutiere cu aproximativ patru luni mai devreme decât termenul limită inițial pentru finalizarea obiectivului.

Cu toate acestea, informăm că circulația rămâne sistată pe breteaua care face legătura între drumurile R6 Chișinău – Orhei – Bălți și M1, iar traficul se va desfășura conform schemei anexate (vezi sus). Lucrările la acest obiectiv sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie din 2024.

A fost finalizată cu succes prima etapă de reconstrucție a podului de pe drumul M5 (betonca) peste drumul M1 (nodul…

Publicată de Waze Moldova pe Joi, 7 decembrie 2023

Menționăm că podul din proximitatea or. Cricova are o vechime de 41 de ani de la construcție, iar lucrările de reparație capitală a acestuia au demarat în luna ianuarie a anului curent. Este parte integrantă a celui mai tranzitat nod rutier din Republica Moldova, cu o medie zilnică anuală de aproximativ 73.382 vehicule etalon. Intensitatea de perspectivă pentru următorii 20 de ani indică o valoare de 183.390 vehicule etalon.

Cmentariile sunt închise