(foto) Porsche Unseen, partea a II-a: Uimitoarele 906 Living Legend, Vision 918 RS şi Vision 920

Sub seria numită “Porsche Unseen”, constructorul german a decis să facă publice secrete din culisele sale. Pentru prima dată arată lumii studii de design, realizate din 2005 până în 2019, care până acum au fost ținute sub cheie, nemaivăzute.

Producătorul de mașini sport prezintă viziuni spectaculoase asupra a 15 mașini diferite. Studiile timpurii acoperă segmentele “Spin-offs”, “Little rebels”, “Hyper cars” și “What’s next?”. În acest fel, Porsche oferă o perspectivă exclusivă asupra procesului său de proiectare – de la primul desen până la modelul finit pregătit pentru producția de serie.

Aici, pe AutoBlog.MD, le vom descrie pe toate cele 15 în cinci articole separate. Iată singurele detalii despre primele trei şi în continuare despre următoarele trei proiecte din categoria hipercaruri!

  • Porsche 906 Living Legend

Acest proiect a fost realizat în anul 2015, la scară 1:1, fiind un model de maşină “hard”, în sens că este o machetă cu panouri reale de caroserie.

În această viziune a unei mașini super sport, vechiul Porsche 906 a furnizat proporțiile și indicii de design. Deosebit de inovatoare este impresia vizuală a mașinii, fiind două organisme împinse unul în celălalt. Decalajul dintre elemente servește ca o conductă de ventilație pentru un motor puternic poziţionat central.

  • Porsche Vision 918 RS

Maşina este relativ nouă, fiind realizată în 2019 la scară 1:1 (machetă). Dacă Porsche 918 Spyder a fost o piatră de hotar ca fiind prima mașină super sport hibridizată de la Weissach, atunci anul trecut designerii Porsche s-au gândit să creeze o nouă etapă evolutivă fascinantă a modelului 918.

Datorită unei tehnologii de propulsie de ultimă generaţie și a unui șasiu evoluat, precum și a unui corp aerodinamic perfecționat, Porsche Vision 918 RS a fost văzut că va stabili din nou standarde pe drumurile publice şi pe circuite.

  • Porsche Vision 920

Este la fel un automobil la scară 1:1, făcut în 2019 sub forma unei machete. Ideea de bază în creaţia sa a fost cum să combine limbajul formal al maşinilor stradale Porsche cu designul funcțional al unei maşini de curse prototip?

Cu Porsche Vision 920 echipa de design a creat un hipercar extrem. Corpul optimizat aerodinamic și cabina cu poziţionare centrală a şoferului estompează limitele dintre pista de curse și drum.

Amintim că o selecție de studii va fi, de asemenea, expusă mai târziu, pentru ca fanii să le admire direct. Muzeul Porsche va integra modelele în expoziţia sa în 2021.

Suplimentar, pentru fanii mărcii, cartea de peste 328 de pagini, intitulată “Porsche Unseen” a fost lansată de editura Delius Klasing şi este disponibilă de cumpărat inclusiv în magazinul din muzeul Porsche. Cititorilor interesați li se oferă o privire detaliată în culisele Style Porsche. 

Cmentariile sunt închise