(video) Strada Grădina Botanică, autostradă pentru camioane? Vezi cum un pieton a fost pus în pericol

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din nou în vizor e strada Grădina Botanică şi din nou zona în care, recent, a fost lovită mortal o femeie. Unui pieton, în plină zi, nu i s-a cedat trecerea regulamentară şi nici nu s-a simțit pe deplin în siguranţă odată ce a călcat pe carosabil. Pericolul a venit din partea unui camionagiu vitezoman!

Nişte imagini surprinse de o cameră de bord arată momentul incidentului. Un camion a fost accelerat destul de mult, încât nu a mai reduce viteza pentru a opri. Exista astfel riscul producerii unei serii de accidente în circumstanțe uşor diferite: cu un alt vehicul pe contrasens (dacă s-ar fi apropiat), cu tamponarea pietonului (dacă înainta mai repede şi nu întorcea deloc capul) sau cu lovirea din spate a maşinii din care s-a filmat, din cauza lipsei distanței de frânare a camionului, iar autoturismul drept urmare lovind pietonul.

Amintim că potrivit RCR (articolul 43, aliniat 3), pe drumurile cu trei sau mai multe benzi pe sens, autocamioanele, autobuzele (autocarele) cu masa maximă autorizată ce depășește 3.500 kg pot ocupa banda din stânga numai pentru a vira sau a întoarce. Pe drumurile cu două benzi pe sens, autocamioanele, autobuzele (autocarele) respective pot ocupa banda a doua pentru efectuarea manevrei de ocolire, depășire, virare la stânga sau de întoarcere.

VIDEO: facebook.com/alexandr.tkachenko.12

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/