(foto) Premieră: Citroen Ami s-a transformat în noul Opel Rocks-e

Opel prezintă noul model Rocks-e, care reprezintă de fapt un Citroen Ami cu logourile mărcii germane. Maşina compactă este menită să ofere mobilitate electrică unui public mai larg şi vine să completeze o nişă formată între scutere şi autoturisme.

Caracteristici cheie:

  • Este numit de Opel drept primul SUM – Sustainable Urban Mobility (Mobilitate urbană durabilă, sustenabilă).
  • Cel puţin în Germania, poate fi condus de adolescenți care au împliniţi 15 ani şi permis de conducere valabil pentru categoria AM.
  • Rocks-e are doar 2.41 metri lungime, 1.39 metri lățime (fără oglinzi exterioare) și cântărește doar 471 de kilograme (inclusiv cu bateria), ceea ce înseamnă că este clasificat oficial ca un autovehicul ușor.
  • Roțile de 14 inci și raza de întoarcere de numai 7.2 metri îl fac ideal pentru orașe, stăpânind colțuri strânse și încadrându-se în spații de parcare mici.
  • De propulsie răspunde un mic motor electric ce produce 8 CP. Acesta este alimentat cu energie dintr-o baterie litiu-ion de 5.5 kWh. Autonomia totală se ridică la 75 de km în ciclu WLTP. Viteza maximă este limitată la 45 de km/h.
  • Bateria poate fi reîncărcată complet în aproximativ 3.5 ore prin orice priză standard de uz casnic. Cablul de încărcare însoțitor, lung de trei metri, este găzduit permanent în SUM și pur și simplu este scos prin ușa pasagerului atunci când este necesar. Opel va oferi şi un adaptor pentru încărcare de la o stație de încărcare publică.
  • Rocks-e prezintă noua față a mărcii Opel Vizor, inclusiv faruri și indicatoare LED. Ușile de pe ambele părți sunt identice, ceea ce sporește aspectul său îndrăzneț și pur, însă se deschid în direcţii diferite. Panourile din față și din spate sunt, de asemenea, similare.
  • În interior sunt disponibile doar două scaune, astfel încât pasagerul din față să aibă spațiu confortabil pentru picioare, iar şoferul să-l poată mişca longitudinal. Spațiul pentru cap este amplu, chiar și pentru persoanele cu o înălțime mai mare de 1.9 metri. În plus, în ciuda dimensiunilor sale compacte, noul Rocks-e oferă un volum pentru bagaje de până la 63 de litri, plus un cârlig inteligent pentru o geantă de cumpărături de dimensiunea XXL.
  • Cockpit-ul îndeplinește cerințele tinerei generații moderne: clară și concentrată pe elementele esențiale. Micul monitor din spatele volanului arată doar viteza, modul cutiei de viteze, starea de încărcare, autonomia şi kilometrajul. Detaliile practice includ suportul pentru smartphone situat pe consola centrală, iar servicii precum aplicația „myOpel” oferă informații practice suplimentare.
  • Datorită dimensiunilor compacte și ferestrelor mari, tinerii șoferi se vor bucură de o vizibilitate generală bună. O atmosferă ușoară și plăcută în interior este asigurată şi de acoperișul panoramic standard din sticlă – neobișnuit pentru un vehicul din această categorie de preț. Rocks-e este disponibil în trei linii de echipare distincte: Opel Rocks-e, Opel Rocks-e „Klub” și Opel Rocks-e „TeKno”.

Prețul entry-level pentru noul Opel Rocks-e în Germania va fi în mod clar mai mic decât pentru o mașină mică, iar costul lunar de leasing va fi similar cu cel al unui bilet pentru transportul public local. Rocks-e va fi disponibil pentru a fi comandat online sau direct de la dealerii Opel selectați începând cu toamna anului curent în Germania şi pe alte pieţe din 2022.

Cmentariile sunt închise