(foto) Premieră: Dacia Spring – conceptul primului model electric Dacia

Dacia arată premiera sa pregătită pentru Salonul Auto Internaţional de la Geneva care s-a anulat. Showcar-ul numit Spring prefațează pregătirea de introducere pe piaţă a primului electromobil al mărcii de la Mioveni.

Modelul de maşină se prezintă exact în al 15-lea an de prezenţă a Dacia pe piaţa europeană.

Caracteristicile dezvăluite la moment:

  • Un automobil care va oferi o mobilitate accesibilă și durabilă tuturor, respectând în același timp valorile și filozofia brandului Dacia.
  • Dacia Spring prefigurează o mașină 100% electrică, de oraş, cu 4 locuri pentru pasageri şi cinci uşi.
  • Modelul de serie standard va avea o autonomie ce va depăşi cifra de 200 de km în ciclu WLTP.
  • Disponibilitate pe piaţă din 2021.

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric și electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe.

Beneficiind de o motorizare 100% electrică și de o baterie adaptată pentru o utilizare cotidiană, Dacia Spring răspunde nevoilor pragmatice de mobilitate urbană și interurbană. Robust, vehiculul oferă atât clienților particulari, cât și proprietarilor de flote, toate avantajele mașinilor electrice: ușurința în manevrare, funcționarea silențioasă, absența vibrațiilor, emisiile zero. În plus, alimentarea este simplă, iar nevoile de întreținere ale vehiculului sunt reduse.

Dacia Spring reprezintă astfel o soluție ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing. Versiunea de serie va fi propusă așadar și pe această piață, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa (7.800 de ZOE, Kangoo Z.E. și Twizy).

Vezi şi:

Groupe Renault anunţă oficial despre pregătirea primului electromobil Dacia

Groupe Renault anunţă oficial despre pregătirea primului electromobil Dacia

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/