(foto) Premieră: Ediţia limitată aniversară Audi TT RS 40 years of quattro

Audi sărbătorește în acest an patru decenii de când există quattro și prezintă o ediție specială a modelului său de top din linia de model TT. Audi TT RS 40 years of quattro sărbătorește povestea de succes într-un stil impresionant.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este limitat la doar 40 de exemplare şi va fi disponibil doar pentru fanii mărcii din Germania.
  • Sub capotă are motorul TFSI de 2.5 litri şi cu cinci cilindri, care produce 400 CP şi 480 Nm de cuplu. Poate face 0-100 km/h în 3.7 secunde şi rula cu maxim 280 km/h.
  • Tracțiunea integrală permanentă quattro distribuie puterea necesară între punţi cu ajutorul unui ambreiaj multi-disc. Controlul cuplului selectiv al roților face manevrabilitatea și mai agilă și mai sigură. Conducătorul auto poate influența unitatea quattro și alte componente cum ar fi direcția, S tronic-ul cu șapte trepte, supapele din eşapamentul sport și caracteristicile motorului folosind sistemul Audi drive select.
  • Fiecare Audi TT RS 40 years of quattro va fi vopsit în culoarea Alpine white pentru a scoate în evidență patrimoniul său motorsport. Autocolantele de pe caroserie vin să amintească de livreaua pe care o purta exemplarul special modificat Audi Sport quattro S1 pe care Walter Röhrl l-a condus spre victorie în 1987 în cursa legendară Pikes Peak din Statele Unite.
  • Priza de aerisire centrală din carbon lucios adaugă un alt punct culminant vizual, facilitând în același timp ventilarea compartimentului motorului – deschiderea permite căldurii acumulate să iasă și mai repede. Kitul Aero pe care îl mai are maşina, dezvoltat în tunelul eolian, contribuie la o performanță și manevrabilitate mai mare în curbe, cu îmbunătățiri semnificative a aerodinamicii. Finisate într-un negru lucios, elementele sporesc cu cu doar aproximativ 9 kg forţa de ascensiune pe puntea din față și cu aproximativ 5 kg forța de apăsare pe puntea din spate la viteza maximă.
  • Litere mari quattro pe uși face esența modelului special abundent clar. Geamurile posterioare parţial mate dispun de logoul caracteristic 40 years of quattro. Pragurile laterale şi inserţiile locale, carcasele oglinzilor retrovizoare, lama și inelele Audi, toate sunt finisate în negru lucios.
  • Pe puntea din faţă au fost instalate discuri de frână din oţel, perforate şi ventilate, cu etriere de frână vopsite în roșu. Jantele măsoară 20 de inci şi sunt vopsite în culoare albă.
  • În habitaclu, ca opţiune, clientul poate înlocui bancheta din spate cu o acoladă transversală din fibră de carbon, reducând astfel greutatea maşinii cu aproximativ 16 kg și îmbunătățind rigiditatea torsională.
  • Alcantara de culoare neagră este folosită pe ornamentele ușilor și pe volanul RS sport acoperit cu piele şi cu marcaj alb la ora 12. Piele neagră cu cusături albe contrastante împodobește cotiera centrală, cotierele ușilor și consola centrală. Dungile în Alpine white fac o referinţă la culoarea exterioară. Covorașele de podea negre, cu elemente albe și cusături contrastante, sunt finisate cu un logo RS brodat. Scaunele RS sport sunt tapiţate cu piele neagră fină Nappa, cu un panou central din Alcantara neagră și un model de fagure realizat prin intermediul cusăturilor albe. O inscripție brodată se mai găseşte pe scaune la nivelul umerilor. O insignă numerotată consecutiv pe levierul cutiei de viteze S tronic face ca fiecare dintre cele 40 de maşini să fie unică.

Audi TT RS 40 years of quattro va fi vândut în Germania din luna octombrie. Acolo va costa 114.040 de euro sau 111.165,04 euro cu cota redusă a taxei pe valoarea adăugată.

https://autoblog.md/video-premiera-editia-limitata-audi-r8-green-hell/

Cmentariile sunt închise