(foto) Premieră: Ediţia limitată Ford Fiesta ST Edition

Ford a prezentat o nouă ediție specială pe baza noului Fiesta ST. Maşina dezvoltată şi testată pe Nurburgring este limitată la doar 300 de exemplare pentru clienţii din Marea Britanie, alături de alte 500 dedicate pentru Europa.

Dispunând de suspensie reglabilă pentru performanță maximă, alături de o serie de elemente stilistice, noul Fiesta ST Edition are un preț de 27.075 de lire sterline în statul insular.

Caracteristici cheie:

 • Ediţia specială va putea fi identificată uşor printr-un finisaj exterior unic al caroseriei, în nuanţa Azura Blue (anterior se găsea doar în paleta Special Vehicle Options), completată de o serie de elemente negre lucioase precum grila de radiator superioară, ambianţa proiectoarelor anti ceaţă, difuzorul posterior, acoperişul, spoilerul de acoperiş, jante, carcase oglinzi retrovizoare (cu proiectoare a logoului ST la deschiderea uşilor) şi, pentru prima dată, pentru conturul insignelor ST.
  • Grila de radiator inferioară, dar şi răcitorul cu aer încărcat a turbocompresorului, sunt finisate în negru mat.
 • Interiorul exclusiv dispune de inserţii cu efect din fibră de carbon, cusături de contrast albastre personalizate și un volan Ford Performance care oferă acces direct la modul Sport Drive printr-un buton dedicat.
  • Volanul, levierul cutiei de viteze și maneta frânei de mână sunt acoperite cu piele și dispun de cusături albastre distinctive, la fel ca și ornamentele ușilor, covorașele de podea marca ST, centurile de siguranță și scaunele sport încălzite Recaro, marca ST, cu suport lombar reglabil.
  • Un suport pentru încărcare wireless a telefoanelor este o opţiune, în timp ce un sistem multimedia SYNC 3, care rulează pe un monitor tactil de 8 inci şi suportă Apple CarPlay/Android Auto, vine standard.
 • Automobilul mai este dotat cu un sistem de suspensie coilover ajustabilă de la Ford Performance, care permite personalizarea caracteristicilor pentru deplasarea în curbe, pentru a menține mai bine maşina pe drum, dar şi pentru reglarea gărzii la sol – un atribut căutat de pasionații de conducere cu adevărat performantă.
  • Sistemul de suspensie coilover reglabil în două poziţii dispune de carcase twin tub din oțel inoxidabil pentru amortizoare și arcuri acoperite cu pulbere specială, dar şi finisate în Ford Performance Blue.
  • Garda la sol a maşinii este coborâtă standard cu 155 mm pe puntea din faţă şi cu 10 mm pe cea din spate, putând fi în continuare reglată.
  • Cu un număr total de 12 setări pentru compresie şi alte 16 pentru recul, viteza la care funcţionează amortizoarele îl face pe şofer să aibă un control mai bun a maşinii în viraje.
 • Capacitatea de reacție și dinamica sunt îmbunătățite și mai mult cu jantele standard din aliaj, care reduc greutatea nesuspendată, contribuind la cea mai plină de satisfacții, agilă și încrezătoare experiență de conducere a unui Ford Fiesta de până acum.
  • Jantele Ford Performance cu 10 spiţe, măsoară 18 inci şi sunt fiecare cu două kg mai uşoare decât cele oferite pe un Fiesta ST standard.
 • Diferențialul cu alunecare limitată Quaife (LSD) optimizează și mai mult tracțiunea frontală și îmbunătățește capacitatea maşinii în viraje, oferind aderență maximă la ieșirea din curbe și lucrând alături de tehnologia îmbunătățită Ford Torque Vectoring Control pentru a îmbunătăți menținerea și reducerea subvirării. Sistemul aplică forța de frânare pe interiorul roţilor frontale atunci când maşina intră într-o curbă cu viteză, pentru a oferi astfel aderență optimă pe suprafețe uscate și netezime pe suprafețe umede.
 • Modelul Fiesta ST Edition continuă, de asemenea, să modurile de rulare Normal, Sport și Track, al doilea putând fi acum activat direct de pe volanul modificat. Un Launch Control este, de asemenea, disponibil, iar un sistem electronic de control al stabilității în trei moduri este standard.
 • Sub capotă se află un benzinar EcoBoost turbo de 1.5 litri şi cu sistem de deconectare a cilindrilor la sarcină redusă, care produce 200 CP la 6.000 rpm și 290 Nm de cuplu între 1.600 – 4.000 rpm. Poate accelera maşina de pe loc şi până la 100 de km/h în 6.5 secunde, în timp ce viteza maximă urcă până la 230 km/h!
 • Caracterul sportiv al modelului Ford Performance este îmbunătățit în continuare cu ajutorul unui design personalizat al fuzetei responsabile pentru direcţie, o calibrare EPAS unică cu un raport de direcție 12:1 și sistem de frânare de înaltă performanță cu discuri frontale ventilate de 278 mm și discuri spate solide de 253 mm.
 • Este disponibil doar într-o caroserie cu trei uşi.

Cmentariile sunt închise