Se constată asta abia acum? IGP afirmă că “luarea cu binișorul” a șoferilor din Moldova nu este eficientă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După anunţul MAI, şi Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat că intensifică măsurile de supraveghere și control pe drumurile publice din Republica Moldova. Începând cu weekendul care a trecut, deja mult mai multe echipaje patrulează prin toată țara.

IGP mai ţine să atragă atenția asupra faptului că se atestă o situație îngrijorătoare privind numărul accidentelor rutiere produse pe drumurile publice, soldate cu traumatisme grave și pierderi de vieți omenești.

Depășirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic, iresponsabilitatea, conducerea în stare de ebrietate, depășirile neasigurate, utilizarea telefonului la volan, neacordarea priorității de trecere pietonilor rămân a fi principalele cauze care duc la asemenea tragedii.

Se mai constată cu regret că, comunicarea de prevenire nu aduce rezultatele scontate și că șoferilor le este mai mult frică de amendă sau ridicarea permisului de conducere, decât că într-o secundă ar putea lua viața unui om.

Se face apel repetat la responsabilitate și atenție, iar cei care expun riscului participanții la trafic vor fi pedepsiți conform legii. Se solicită în context șoferilor să manifeste un comportament adecvat în momentele când sunt traşi pe dreapta de către agenții de poliție și să se conformeze indicațiilor acestora.

Reiterăm: respectarea tuturor regulilor de circulație, conducerea preventivă, dar și excluderea ideii că mie nu mi se poate întâmpla nimic sunt aspecte pe care trebuie să le implementeze fiecare dintre cei care conduc autovehicule. Mașina din spatele sau fața ta poate fi condusă de un șofer iresponsabil!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/