(foto) Premieră europeană: Noul KIA Rio GT-Line

KIA Motors Europe a anunţat premiera unei versiuni cu aspiraţii sportive pentru modelul Rio – GT-Line. Hatchback-ul compact va fi disponibil la comandă pe piaţa europeană, însă după ce va fi prezentat public la Salonul Auto de la Geneva.

KIA Rio este ultimul model care va fi făcut în versiune GT-Line, alături de Sportage, Picanto şi Sorento.

Oricine îşi va comanda un Rio GT-Line va primi o maşină de oraş stilată, cu jante de 17 inci, o grilă neagră lucioasă a radiatorului, faruri anti ceaţă care imită nişte cuburi de gheaţă şi sunt pe bază de LED-uri, un spoiler de culoare neagră şi o terminaţie dublă a eşapamentului.

Printre alte dotări se numără un sistem multimedia cu ecran de şapte inci şi suport al intereţelor Apple CarPlay sau Android Auto, blocuri optice adaptive, cameră video spate, funcţie de încălzire a volanului şi scaunelor, materiale de o calitate superioară în decorul interior, etc.

Noul KIA Rio GT-Line va mai dispune standard de şase airbag-uri, sistem de anti coliziune frontală cu funcţie pentru detectarea pietonilor, sistem de menţinere în bandă, sistem de avertizare la ieşirea din bandă şi sistem de monitorizare a atenţiei şoferului.

Kia Rio GT-Line va fi disponibil într-o primă fază cu un motor turbo T-GDi, cu trei cilindri şi un volum de 1.0 litri, care poate produce 120 de CP şi 173 Nm de cuplu. Acesta este cuplat la o transmisie manuală în şase rapoarte.

În trimestrul trei al lui 2018 clienţii vor putea opta pentru propulsoare natural aspirate de 1.25 şi 1.4 litri, dar şi pentru o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje.

Vânzările oficiale vor începe din Marea Britanie începând cu sfârşitul lunii martie din acest an.

Cmentariile sunt închise