(foto/video) Premieră în Coreea de Sud: KIA Carnival facelift a devenit hibrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă un model a fost actualizat și a debutat în Coreea de Sud. Este vorba despre KIA Carnival facelift, un MPV care se vinde oficial și în Republica Moldova, spre deosebire de sedanul K5. Respectiv, iată ce mașină va fi așteptată și la noi.

Apropo, pe piața autohtonă este destul de căutat: anul trecut au fost vândute 59.058 de unități, iar rezultatul pentru ianuarie-octombrie 2023 este de aproape 58.700 de unități.

Ce este nou:

  • Totul e nou de la capotă în jos: farurile cu lumini de zi Star Map Signature Lighting, grila mai mare a radiatorului și bara de protecție. În spate totul e nou de la lunetă în jos: stopurile verticale, panoul hayonului cu mâner ascuns și locație repoziționată pentru plăcuța de înmatriculare, bara de protecție. Noi mai sunt modele de jante și culori pentru caroserie.
  • În interior este „un spațiu în care poți simți pace și confort”, fiind adăugate elemente de design care subliniază senzația largă a orizontului, cum ar fi un afișaj curbat panoramic și iluminarea ambientală cu efect 3D.
    • Două monitoare de 12.3 inchi sunt acum integrate sub un singur panou curbat. S-a mai aplicat sistemul de infotainment de ultimă generație – ccNC (connected car navigation cockpit).
    • În plus, KIA a aplicat un sistem de control a sistemului multimedia și a climatizării cu o configurație optimizată a butoanelor, a extins iluminarea ambientală prin mai multe zone și a mărit capacitatea suporturilor pentru pahare.
    • Trei culori sunt valabile pentru tapițerie și decor interior.
  • Versiunea cu 11 locuri nu se mai anunță, semn că ar fi fost eliminată din gamă. Au rămas doar cele cu 7/9 locuri, care sunt preferate de clienți și pot fi selectate în noua echipare Gravity: include standard proiectoare LED în faruri, stopuri cu LED-uri combinate, trepte laterale, o grilă de radiator specifică și jante, alături de mai multe elemente negre și o garnitură de culoare metalică închisă.
  • Pe lângă motoarele V6 GDI natural aspirat de 3.5 litri (294 CP/355 Nm) sau un turbo diesel de 2.2 litri cu patru cilindri (202 CP/441 Nm) existente, KIA introduce o unitate hibridă pe bază de benzinar turbo de 1.6 litri. Puterea maximă a sistemului se ridică la 245 CP, iar cuplul la 367 Nm. Se menționează că un litru de benzină este suficient pentru a parcurge 14 km. Cutia e automată cu șase trepte.
    • Pentru a promova noua motorizare și a-i face pe clienți să aleagă opțiunea electrificată, KIA o oferă împreună cu trei tehnologii exclusive:
      • E-Ride oferă o călătorie confortabilă, reducând la minimum tremuratul vehiculului prin ajustarea cuplului motorului la trecerea peste denivelări.
      • E-Handling mărește răspunsul direcției și stabilitatea în viraj prin deplasarea centrului de greutate prin controlul accelerării și decelerației motorului la intrarea într-o și ieșirea dintr-o curbă.
      • E-EHA (Electrically Evasive Handling Assist) crește sarcina pe roțile din față și din spate atunci când se efectuează o manevră evazivă pentru a evita o coliziune frontală. Controlul îmbunătățește capacitatea de evaziune și stabilitatea vehiculului după evaziune.
      • Modelul hibrid se oferă și cu un model exclusiv de jante aerodinamice.
  • KIA a optimizat și a aplicat standard pe Carnival amortizoarele folosite anterior de modelul de top Carnival Hi Limousine, fiind redus răul de mișcare al pasagerilor de pe scaunele din spate atunci când se trece peste denivelări, îmbunătățind în același timp confortul de conducere prin creșterea stabilității direcției.
  • În plus, în habitaclu este mai multă liniște datorită consolidării materialelor absorbante și izolante a sunetului, dar și modificării designului unor elemente pentru a minimiza generarea de zgomot.
  • Printre altele, pe mașină poate exista:
    • Sistem de recunoaștere vocală în mai multe zone, care permite controlul funcțiilor mașinii și include o funcție pentru a distinge și a recunoaște locația vorbitorului din orice rând. Reacționează la noua comandă Hey, KIA.
    • Pentru prima dată pe o mașină KIA s-a instalat o cutie de depozitare în cotieră cu funcție de sterilizare a obiectelor cu raze UV-C și un sistem de sterilizare cu fotocatalizator pentru aer condiționat.
    • Notificare a pasagerilor uitați pe locurile din spate pe baza senzorilor radar.
    • Scaune individuale cu masaj pe al doilea rând, cuplaje iluminate a centurilor de siguranță și geamuri duble izolate fonic.
    • Se mai poate opta pentru: KIA Digital Key 2, mai multe porturi USB-C, amortizoare hidraulice pentru capotă, head-up display color, scaun Ergo Motion pentru șoferi, oglindă retrovizoare digitală, Built-in Camera 2 (cameră de bord HD), sistem de autentificare cu amprentă digitală, suport actualizări OTA, purificator de aer încorporat în spatele scaunului frontal cu un filtru HEPA de grad H13, suporturi pentru pahare cu încălzire/răcire pe rândurile 1-2, două monitoare de 14.6 inchi (full HD) pentru pasagerii din al doilea rând, etc.
  • Mai are: sistem de asistență pentru evitarea coliziunii frontale (inclusiv cu detectare de vehicul care se apropie transversal și lateral), asistență la conducere pe autostradă 2 (HDA2, inclusiv asistență la schimbarea benzii), asistență inteligentă pentru limitarea vitezei, avertizare cu privire la distanța de parcare în spate și avertizare cu vibrații în volan, etc.
    • Un airbag lateral central a fost adăugat în primul rând pentru a oferi un total de 8 airbaguri.
  • A fost actualizat în paralel și modelul Hi Limousine, cel care potea avea 9, 7 sau doar patru locuri:
    • A primit trepte laterale pentru mai mult confort la îmbarcare/debarcare și o lumină de frână auxiliară dedicată în spatele plafonului înalt pentru a crește vizibilitatea.
    • Datorită aplicării acoperișului înalt, înălțimea totală este cu până la 305 mm mai mare decât modelul de bază, oferind spațiu interior amplu și confortabil, dar și un „Starry Sky Mood Lighting” care ar reproduce stelele strălucitoare de pe cerul nopții.
    • Tot pe tavan există un ecran de 21.5 inchi care ia în considerare automat unghiul de vizualizare al pasagerilor din spate și oferă video streaming. Un modem pe bază de eSIM (LTE) permite utilizarea Wi-Fi în interiorul vehiculului pentru o vizionare convenabilă.
    • Perdele glisante permit crearea unui spațiu mai intim pentru o odihnă mai confortabilă.
    • Modelul cu patru locuri, optimizat pentru călătoriile de afaceri, este echipat cu un nou tip de scaun posterior cu funcție de „îngrijire dinamică a corpului” pentru a asigura odihnă confortabilă chiar și în timpul călătoriilor pe termen lung. Se diferențiază prin aplicarea de cusături matlasate pe pielea Nappa.

În Coreea de Sud, precomenzile pot fi făcute începând de miercuri, 8 noiembrie, iar livrările mașinilor non-hibride vor începe de la mijlocul lunii. Cel mai ieftin este modelul cu nouă locuri și motor de 3.5 litri (echivalentul a 24.820 de euro). Modelul de top Hi Limousine cu patru locuri și motorizarea hibridă costă echivalentul a 69.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise