(video) Noul KIA Carnival devine disponibil şi în Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O veste bună pentru pasionaţii de monovolumuri (MPV), care caută o astfel de maşină într-un raport calitate-preţ adecvat şi cu trei rânduri de scaune. Noua generaţie KIA Carnival devine disponibilă şi în Republica Moldova!

Conform dealului oficial de la Chişinău, modelul Carnival va ajunge în câteva exemplare în aceeași perioadă cu EV6, preliminar în luna noiembrie a acestui an. Abia după aceasta vor putea fi procesate comenzi într-un număr mai mare.

Despre această maşină, lungă de aproape 5.2 metri, lată de doi metri şi înaltă de aproape 1.8 metri (ampatament de 3.1 metri), care a debutat în Coreea de Sud în iulie 2020, avem câteva articole dedicate aici pe blog, astfel că vă invităm să le accesaţi pentru a afla mai multe detalii. În continuare însă vă vom spune ce poate avea sub capotă modelul pentru Moldova, ce echipări sunt valabile şi cel mai important – cât costă?

Amintim că noul Carnival împarte cu noul Sorento aceeaşi platformă şi respectiv este valabil cu unele motorizări de-ale sale. Dacă în Coreea de Sud monovolumul poate avea un V6 GDI natural aspirat de 3.5 litri (294 CP/355 Nm) sau un turbo diesel de 2.2 litri cu patru cilindri (202 CP/441 Nm), maşina pentru Moldova se anunţă deocamdată cu ultimul, însă în două versiuni de putere.

Cea de bază are să ofere 156 CP şi 440 Nm, iar cea superioară va propune 180 CP şi 440 Nm. În ambele cazuri cutia de viteze este un nou DCT cu opt trepte, iar tracţiunea este doar pe puntea din faţă, fără alternativă.

Echipările disponibile sunt Drive, Comfort, Premium şi Exclusive. Modelul de bază în echipare Drive dispune de faruri full LED, jante din aliaj la 17 inchi, servodirecţie electrică, volan reglabil pe înălţime, frână de parcare electrică, roată de rezervă temporară, tapiţerie din stofă, control multimedia pe volan, Bluetooth, monitor de 4.2 inci în spatele volanului (între două ceasuri analogice), sistem multimedia cu monitor tactil de 8.0 inci este opţional, cruise control, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, capotă izolată fonic, porturi USB, aer condiţionat şi pentru al treilea rând, senzori de parcare spate, etc.

Un Carnival Exclusive include faruri adaptive şi stopuri full LED, jante la 19 inchi cu anvelope Continental sau Goodyear, railings-uri pe acoperiş, levier electronic rotativ E-Shift pentru cutia de viteze, scaune tapiţate cu piele, scaune faţă reglabile electric (cu memorie pentru şofer), încălzite (pe toate rândurile) şi ventilate (pe primele două), sistem audio Bose, cockpit digital cu două monitoare de 12.3 inci, cruise control inteligent, padele în spatele volanului pentru schimbarea treptelor de viteză, sistem de evitare a coliziunilor frontale, sistem de evitare a coliziunilor în parcare, oglinzi retrovizoare (cu anti orbire) şi volan cu încălzire, parbriz izolat fonic, hayon acţionat electric, încărcător wireless pentru telefoane şi altele.

Singurele opţiuni disponibile peste echiparea Exclusive sunt un alt model de jante de 19 inchi, un acoperiş panoramic, senzori pentru unghiurile moarte, sistem de evitare a coliziunilor în unghiurile moarte, uşi laterale cu deschidere electrică. Iar cea mai scumpă opţiune (3.000 de euro) sunt scaunele individuale de pe al doilea rând, Relaxion, care includ şi suporturi pentru picioare.

Preţul maşinii standard cu motor de 156 CP şi în echipare Drive este de 31.900 de euro. Preţul maşinii cu cel mai puternic motor şi în cea mai dotată echipare Exclusive este de 44.900 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise