in ,

(foto) Premieră: Noul Audi SQ2 facelift – mai lent cu 0.1 secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

SUV-ul sportiv din segmentul compact are acum un aspect și mai proaspăt: Audi a revizuit modelul SQ2, după ce în prima zi a lui septembrie a procedat similar în cazul modelului Q2.

Datorită în parte farurilor și barelor de protecție noi, automobilul arată mai interesant, iar noile servicii de conectivitate și sistemele de asistență fac conducerea mașinii cu un efort mai mic.

Caracteristici cheie:

 • Sub capotă continuă să aibă instalat un benzinar turbo de 1.984 cm3, care pune la dispoziţie 300 de CP şi 400 Nm de cuplu, pentru a accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.9 secunde (modelul prefacelift în 4.8 s), spre o viteză maximă limitată la 250 de km/h. Promite un consum mixt de 7.7 litri la 100 de km parcurşi.
 • Propulsorul TFSI are unele tehnologii progresive pentru putere și eficiență la bord. Sistemul de ridicare variabilă a supapelor (AVS) comută cursa supapelor de evacuare între două niveluri, după este necesar, optimizând astfel ciclul de încărcare în intervalul de viteză mai mic al motorului, în special: fluxul îmbunătățit de gaze de eșapament către turbocompresor duce la un răspuns agil și la o acumulare puternică de cuplu. Managementul termic sofisticat controlează fluxul lichidului de răcire, iar colectorul de evacuare integrat în capul cilindrului ajută motorul să se încălzească rapid, ceea ce permite activarea timpurie a gazelor de eșapament. În plus, noul Audi SQ2 facelift respectă limitele noului standard de emisie Euro 6 AP.
 • În tandem cu motorul funcţionează o cutie de viteze S tronic în şapte trepte şi un sistem de tracţiune integrală quattro, care are un ambreiajul electrohidraulic multi-disc mai uşor, care distribuie cuplul lin între axe.
 • Mai vine cu un eşapament cu supape active.
 • Standard mai are o suspensie S sport cu amortizoare adaptive care îi face garda la sol cu 20 de mm şi o servodirecţie progresivă. Sistemul Audi drive select include modurile auto, comfort, dynamic, efficiency şi individual.
 • Standard se pune pe roţi cu jante din aliaj de 18 inci şi anvelope 235/45. Opţional sunt unele de 19 inci în anvelope de dimensiuni 235/40 (standard cu pachetul exterior SQ2). Frânele mari au un diametru al discurilor de 340 mm pe puntea din faţă și 310 mm pe cea din spate. Etrierele lor au insigne S și sunt vopsite în roșu ca opțiune.
 • La exterior are o grilă Singleframe octogonală care este acum ușor mai mică în dimensiuni pentru a include nişte fante înguste între aceasta și capotă. Ramele largi vopsite în selenite silver înconjoară prizele mari de aer implicite.
 • Faruri LED sunt montate standard. Unele Matrix LED sunt opţionale.
 • Paleta de culori pentru caroserie include 10 nuanţe şi standard elementele contrastante sunt finisate într-o nuanţă argintie (opţional în Manhattan gray). Sunt disponibile şi alte opţiuni de personalizare colorată a exteriorului.
 • Interiorul este dominat de o culoare neagră, aplicată inclusiv pentru tavan, pentru un motiv sportiv. Inserţiile pedalelor și suportul pentru piciorul stâng sunt realizate din oțel inoxidabil, iar pragurile uşilor faţă includ logouri sport S. Suplimentar, când maşina e pornită, o animaţie de start specifică se arată pe monitoare.
 • Toate echipamentele din cel mai sportiv model Q2 sunt grupate în pachete. Există patru pachete pentru tapițerie și culori: o combinaţie din piele şi textil, piele fină Nappa, un mix de piele sau folosirea de microfibră Dinamica.
 • Audi SQ2 vine standard cu aer condiționat automat, un volan multifuncțional sport și scaune sport. Caracteristicile opționale de confort sunt în pachetele climate control, comfort, function, interior, infotainment, dynamism şi assist systems. În ceea ce privește funcționarea și infotainment, gama se extinde la cabina de pilotaj virtuală Audi, care poate fi comutat la o vedere sportivă, și navigarea MMI plus (disponibil cu pachetul de navigare). Acesta este operat printr-un buton rotativ pe consola centrală.
 • Sistemul Audi pre sense front safety se montează de-acum standard. Acest sistem poate contribui la prevenirea accidentelor potențiale care implică pietoni, bicicliști sau alte vehicule în fața mașinii sau la reducerea gravității acestora. Iar printre noile sisteme opţionale au apărut adaptive cruise assist şi park assist.

Prevânzările modelului vor începe în scurt timp în Germania și alte țări europene. Livrările sunt programate să demareze la începutul anului 2021. Prețurile în Germania încep de la 45.700 de euro cu TVA inclus.