(foto) Premieră: Noul concept Aston Martin DBR22 se va transforma în automobilul unor clienți selecți

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin a ales ediția din acest an a Monterey Car Week (California) pentru a dezvălui pentru prima dată spectaculosul DBR22: un concept cu două locuri și cu motor V12, cu o caroserie personalizată, care sărbătorește istoria extraordinară a mașinilor mărcii cu o cabină deschisă.

Conceptul se va transforma într-o mașină stradală, însă în garaje o vor avea doar câțiva clienți ai produselor diviziei speciale Q by Aston Martin.

Apropo în acest an și cu această creație se mai serbează cei 10 ani de la înființarea diviziei care face cele mai exclusive automobile pentru cei mai pretențioși clienți. Printre cele mai remarcabile mașini realizate se numără Victor (un exemplar), Vulcan (24 de exemplare) și Vantage V600 (12 exemplare).

Caracteristici cheie:

  • Cu proporții clasice și curbe musculare imaculate, DBR22 vorbește fără rușine despre tradiție – în special despre experiența înregistrată cu niște mașini sport cu două locuri, cum ar fi DBR1 și DB3S, dar o exprimă cu o nouă abordare dinamică a acestei teme convingătoare.
    • DB3S reprezintă o piesă importantă din istoria competițională a Aston Martin. Introdus în 1953, corpul său din aliaj realizat de Frank Feeley a devenit cunoscut pentru curbele și eficiența aerodinamică, stabilind marca drept un concurent serios la Le Mans și marcând câteva rezultate impresionante pe parcurs.
    • DBR1, un ultimate Aston Martin sportscar, a dus limbajul de design al lui Feeley mai departe și a devenit una dintre cele mai importante, influente modele ale mărcii din toate timpurile – câștigând o serie de curse notabile, cel mai faimos, desigur, fiind Le Mans în 1959, condus fiind de Carroll Shelby și Roy Salvadori, victorie care a contribuit la câștigarea World Sports Car Championship din același an.
  • Conceptul DBR22 prezintă o caroserie complet nouă de la designerii Aston Martin. Forma sa excepțională este creată dintr-un număr minim de panouri de caroserie pentru o prezență mai sculptată și mai musculară. O caracteristică deosebit de remarcabilă este grila frontală complet nouă, care încorporează un design unic din fibră de carbon în locul nervurilor obișnuite văzute la mașinile de serie. Acest design se inspiră direct din DBR1 și DB3S, oferind o identitate unică.
  • Capota are o ventilație în formă de potcoavă, încastrată pentru a optimiza fluxul de aer de la motorul V12 Twin-Turbo de 5.2 litri care se află sub ea. Linia lungă și neîntreruptă a capotei atrage privirea înapoi către cockpit, peste deflectorul de vânt de la linia joasă și oglinzile delicate, care sunt montate în partea superioară a ușilor pe brațe subțiri din fibră de carbon.
  • Un set de jante din aliaj complet noi de 21 inchi se află perfect în pasajele roților. Având un design unic cu 14 spițe, creat special pentru DBR22, aceste jante ușoare au un butuc cu blocare centrală derivat din motorsport, care este disponibil de finisat individual cu o opțiune dintr-o paletă extinsă de culori.
  • Conceptul DBR22 prezintă, de asemenea, o culoare de vopsea complet personalizată, dezvoltată special pentru această ocazie, folosind Paint to Sample – o opțiune exclusivă disponibilă prin Q by Aston Martin, demonstrând din nou posibilitățile vaste de design atinse prin serviciul personalizat al mărcii.
  • Cockpit-ul continuă fuziunea abordărilor clasice și contemporane cu multe componente unice și o utilizare extinsă atât a pielii, cât și a fibrei de carbon expuse. Cu arhitectura definită de tabloul de bord complet nou și afișajele elegante de infotainment, dă tonul pentru un mediu curat și neaglomerat. Piei suple aromatice îmbracă tabloul de bord contemporan, scaunele performante din fibră de carbon și se extind peste partea superioară a ușilor.
  • Din spatele scaunelor se ridică două cocoașe care netezesc fluxul de aer de după capul pasagerilor. Iar stopurile sunt reprezentate printr-o grafică luminoasă orizontală inconfundabilă, posibilă datorită unei bare luminoase subțiri, pe toată lățimea, realizată special pentru această aplicație.
  • Sub stopuri se află un panou perforat pentru a permite aerului cald să iasă prin spate. Împreună cu difuzorul integrat fără probleme și perechea de țevi de evacuare cu diametru mare, DBR22 are o prezență incredibilă pe drum, captând perfect emoția brută a experienței de condus.
  • Cu o paletă extinsă de opțiuni, disponibilă prin renumitul serviciu la comandă, Q by Aston Martin oferă clienților tuturor modelelor Aston Martin șansa de a crea ceva complet unic. Pe lângă culorile și finisajele vopselei, grafica personalizată până la carbonul colorat și materialele personalizate atât la interior, cât și la exterior, fiecare mașină Q by Aston Martin poate depăși limitele designului și dorinței și este complet adaptată clientului.
  • Datorită unui grup motopropulsor V12 Twin-Turbo de 5.2 litri extrem de puternic, DBR22 oferă 715 CP și 753 Nm, suficient pentru a realiza 0-97 km/h în doar 3.4 secunde și a atinge maximum 319 km/h. Atât motorul, cât și cutia de viteze cu opt trepte comutabile din spatele volanului, au fost calibrate în mod unic pentru precizie maximă.
  • Coloana de direcție este una fixată. Șasiul automobilului are niște bretele unice în față și în spate pentru o mai mare rigiditate la torsiune, iar amortizoarele adaptive dispun de o calibrare personalizată. Mecanismele de frânare sunt evident carbo-ceramice.
  • DBR22 are, de asemenea, un subcadru posterior imprimat 3D în totalitate – fiind prima dată când Aston Martin folosește o astfel de metodă de producție. Componenta este realizată din mai multe părți imprimate 3D din aluminiu, care sunt apoi lipite pentru a forma subcadru finit. Avantajele sunt clare: o reducere semnificativă a greutății și nicio reducere a rigidității, plus capacitatea de a realiza piese speciale pentru modele cu volum ultra-mic, acolo unde este necesar.

În cadrul Monterey Car Week, noul DBR22 va participa și în cadrul Pebble Beach Concours D’ Elegance (19-21 august).

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/