(foto) Premieră: Noul Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE e cel mai sprinten Mercedes-AMG

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În weekend, la un eveniment AMG Brand Night din cadrul Marelui Premiul de Formula 1 al Chinei, a fost prezentat noul Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE. Modelul vârf de gamă este cel mai sprinten Mercedes-AMG din istorie!

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE

Mașina imită complet Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE, prezentat în decembrie 2023. Astfel că nu mai considerăm necesară repetarea tuturor informațiilor.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă are un V8 biturbo AMG de 4.0 litri (612 CP/850 Nm). Pe puntea posterioară se află un motor electric sincron cu excitație permanentă de 150 kW (204 CP/320 Nm), o transmisie cu două trepte comutate electric și un diferențial mecanic cu alunecare limitată. O baterie ușoară de înaltă performanță este, de asemenea, amplasată în spate, deasupra osiei.
    • În total sistemul produce combinat 816 CP și 1420 Nm. Cu aceste forțe, modelul poate realiza 0-100 km/h în 2.8 secunde (cu 0.1 secunde mai repede decât decapotabila) și atinge maximum 320 km/h (317 km/h atinge decapotabila). Pentru comparație, hypercarul Mercedes-AMG One prinde suta în 2.9 secunde și atinge maximum 352 km/h.
    • Cutia de viteze este una AMG SPEEDSHIFT MCT 9G. Tracțiunea – AMG Performance 4MATIC+ complet variabilă.
    • Consumul mixt de benzină declarat este de 8.2 l/100 km (cu bateria descărcată – 12.3 litri).
    • Bateria cu o capacitate de 6.1 kWh poate asigura o autonomie electrică de 13 km.
  • Caracteristica exclusivă de identificare a noului model de top este secțiunea din spate. Ceea ce este nou acolo este capacul ce acoperă portul de încărcare și numele modelului evidențiat cu roșu. Există, de asemenea, țevi de eșapament duble trapezoidale canelate la exterior. Insigna E PERFORMANCE de pe aripa laterală indică unitatea de propulsie exclusivă.
    • Standard, acest plug-in hybrid folosește jante din aliaj ușor AMG cu mai multe spițe, de 20 de inchi. Sunt optimizate aerodinamic, vopsite în negru mat, cu un finisaj lucios. Dimensiunile pe puntea din față sunt 295/35 R 20 și pe puntea din spate 305/35 R 20.
    • Ca și în cazul întregii serii, numeroase vopsele și detalii individuale de echipare sunt disponibile și pentru versiunea hibridă. Este valabil și programul MANUFAKTUR cu o selecție extinsă de personalizare exterioară și interioară.
Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE

Interiorul servește atât grupului țintă sportiv, cât și clienților care apreciază confortul maxim

  • Unul dintre multele puncte de atracție din interior sunt scaunele sport AMG reglabile electric. Acestea combină un suport lateral bun cu un confort ridicat pe distanțe lungi.
  • Scaunele opționale AMG performance cu tetiere integrate și prize de ventilație în spătare sunt și mai sportive. Trei programe de masaj asigură un confort excelent pe distanțe lungi. Acest lucru poate fi sporit și mai mult: Pachetul ENERGIZING Plus combină funcțiile de scaun și stările de iluminare pentru a crea programe de confort relaxant.
  • Selecția mare de huse pentru scaune reflectă gama, de la caracteristici confortabile la cele orientate spre performanță. Este inclusă pielea Nappa într-o singură sau două nuanțe, dar și tapițeria MANUFAKTUR deosebit de elegantă din piele Nappa cu matlasare sub formă de romburi. Partea sportivă este subliniată de combinația dintre piele Nappa cu microfibră MICROCUT și cusături contrastante în galben sau roșu.

Modelul mai dispune de…

  • Aerodinamică activă:
    • Elementul aerodinamic activ, care este ascuns în partea inferioară a caroseriei, în fața motorului, contribuie la un comportament echilibrat de condus. Vine standard pe modelul de top SL. Acest profil de carbon este o dezvoltare exclusivă AMG și este protejată de brevete. Reacționează la poziția programelor de conducere AMG și se extinde automat în jos cu aproximativ 40 mm la o viteză de 80 km/h. Acest lucru creează așa-numitul efect Venturi, care aspiră suplimentar mașina pe șosea și reduce portabilitatea pe puntea din față.
    • O altă componentă activă este eleronul din spate extensibil, integrat perfect în hayon. Acesta își schimbă poziția în funcție de starea de condus. Echipa de aerodinamică AMG a adaptat software-ul de control pentru SL 63 S E PERFORMANCE la performanțe mai mari și a modificat numeroși parametri. Acestea includ viteza de conducere, accelerația longitudinală/laterală și viteza de direcție în calcul. De la viteze de 80 km/h, spoilerul adoptă cinci noi poziții unghiulare fie pentru a optimiza stabilitatea conducerii, fie pentru a reduce rezistența aerului.
  • Suspensia AMG ACTIVE RIDE CONTROL cu stabilizare semi activă a ruliului.
  • Direcție pe puntea din spate, standard.
  • Mecanisme de frânare AMG ceramic high-performance composite.

Noul Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE va fi valabil de comandat din al treilea trimestru al anului 2024. Prețul nu va fi nicicum mai mic de 200.000 de euro.

Vezi și: (foto) Supercarul începătorului: Noul Mercedes-AMG GT devine valabil cu patru cilindri

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise