(foto) Premieră: Noul sedan plug-in hybrid Audi A6 50/55 TFSI e quattro

Audi își extinde portofoliul de modele electrificate în mod constant: cinci mașini puternice plug-in hybrid își fac debutul doar în a doua jumătate a anului 2019. Cel mai nou membru este Audi A6 50/55 TFSI e quattro şi vânzările preliminare îi încep chiar acum în Germania.

După ce a lansat astfel de versiuni în familiile A7, A8, Q5 și Q7, sigla “TFSI e” va fi purtată acum şi de noua generaţie a sedanului A6. Ca şi celelalte modele plug-in hybrid, acesta combină caracteristicile a două unităţi de propulsie eficiente pentru a genera în total 367 de CP.

Aşadar, aflaţi că din trenul său de rulare face parte un motor pe benzină cu patru cilindri, un TFSI de 2.0 litri, care produce individual 252 CP şi 370 Nm de cuplu. Acesta este asistat de un alt motor, dar de tip electric sincron cu magnet permanent (PSM), care generează individual 143 CP şi alţi 350 de Nm. Agregatul electric, dar şi un ambreiaj independent, sunt integrate în cutia de viteze S tronic cu şapte trepte, ce utilizează la rândul său o ultra tehnologie pentru a transfera cuplul către sistemul quattro.

În total sistemul pune la dispoziţie 367 de CP şi 450/500 Nm de cuplu (disponibil tot de la 1.250 de rpm). O baterie litiu-ion, care este poziționată în partea din spate a vehiculului, stochează 14.1 kWh de energie, suficientă pentru a putea rula doar pe electricitate până la 53 de km (conform procedurii WLTP). Setul de acumulatori este integrat astfel încât portbagajul oferă un spațiu pentru bagaje la un nivel destul de convenabil.

Noul A6 TFSI e 55 quattro este o mașină cu un caracter sport, dar şi extrem de eficientă în același timp. Accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6.2/5.6 secunde și poate circula cu maxim 250 km/h (135 km/h doar cu electricitate). Fiind un model PHEV, cota de impozit impusă acestuia în cazul în care este folosit ca automobil de serviciu, în Germania, se reduce la jumătate. Puternicul model plug-in hybrid este şi singurul sedan premium din mediul concurențial direct care are tracțiune integrală quattro la bord.

Conceptul de rulare al noului Audi A6 55 TFSI e quattro este conceput astfel încât clienții să își poată parcurge majoritatea itinerarelor zilnice doar cu electricitate și, prin urmare, cu emisii locale zero și aproape fără sunet. Pentru asta la dispoziţie se pun trei moduri: EV pentru conducere doar cu energie electrică, Hybrid pentru combinarea eficientă a ambelor propulsoare şi Hold pentru a menţine cantitatea de energie electrică disponibilă în orice moment.

În modul Hybrid, strategia de operare predictivă asigură eficiență maximă și o autonomie maximă posibilă de conducere eco. Acesta controlează trenul de rulare astfel încât ultima etapă a călătoriei, înainte de a ajunge la destinație poate fi acoperită în modul all-electric și bateria este încărcată în prealabil prin intermediul motorului cu ardere internă, dacă este necesar.

Planificarea detaliată a unei etape a călătoriei este realizată prin intermediul sistemului predictive efficiency assist. Acesta mai foloseşte o cantitate mare de informații, inclusiv din navigație, evenimente online din trafic, stilul de condus al șoferului și senzorii vehiculului, cum ar fi camera și radarul. Drept rezultat, planifică managementul agregatelor și decide când să ruleze din inerţie cu benzinarul deconectat și când să recupereze energia.

Clienții vor putea încărca automobilul de la stațiile de încărcare publice cu până la o putere de 7.4 kW folosind un cablu de tip mode 3, furnizat standard. Aceasta înseamnă că este nevoie de aproximativ două ore și jumătate pentru a reîncărca o baterie goală.

În timp ce se află în drum, şoferul poate apela şi la Audi e-tron Charging Service, care oferă acces la peste 110.000 de puncte de încărcare din Europa. Şi Aplicația myAudi este echipată cu un planificator de rute care arată unde se află terminalele. În plus, clienții pot utiliza aplicația pentru a gestiona încărcarea și controlul climei înainte de intrare în maşină, chiar înainte de pornire.

Apropo, sistemul de aer condiționat funcționează împreună cu o pompă de căldură extrem de eficientă care utilizează căldura reziduală de la componentele de înaltă tensiune. Astfel, cu 1 kW de energie electrică se poate genera până la 3 kW de energie termică. Asta face mașina mai eficientă și oferă, de asemenea, un climat mai confortabil pentru ocupanți.

Noul Audi A6 55 TFSI e quattro are standard un caracter distinctiv sportiv. Spre deosebire de alte versiuni A6, modelul în cauză vine din uzină cu pachetul exterior S line, cu un black styling package, cu carcase ale oglinzilor exterioare negre și geamuri fumurii. Farurile Matrix LED, scaunele sport, sistemul de aer condiționat automat în patru zone, panoul de bord Audi virtual cockpit, suspensia sport, un set de jante de 19 inci și etriere de frână de culoare roşie adaugă accente suplimentare.

Sedanul PHEV poate fi comandat acum în Germania pentru minim 60.300 de euro pentru versiunea 50 TFSI e quattro S tronic şi 68.850 de euro pentru 55 TFSI e quattro S tronic.

Vezi şi: (video) Premieră: Noul Audi S6 Sedan TFSI poate fi cumpărat din doar trei regiuni ale lumii

Vezi şi: (foto) Premieră: Noile Audi S6 Sedan, S6 Avant şi S7 Sportback – toate cu motoare TDI electrificate

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/