(video) Nissan GT-R primește încă un update, acum poate ultimul, iar în SUA două ediții limitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nissan s-ar gândi să pensioneze modelul GT-R care se produce din decembrie 2007. Însă niponii nu sunt încă siguri, dacă tot au lansat modelul din gama anului 2025. Vânzările în Japonia vor începe din iunie.

Noutăți sunt puține, dar sunt

  • De versiunile GT-R Premium Edition T-spec și Track Edition s-au atins experții de la NISMO. Acestea au acum inele de piston, biele și arbori cotiți cu greutate echilibrată și de înaltă precizie.
    • Piesele se găseau anterior doar pe vârful de gamă GT-R NISMO. Ele permit turații mai rapide atât a motorului, cât și a turbocompresoarelor.
  • Ambele modele au, de asemenea, plăcuțe cu numere de certificare Takumi din aluminiu, exclusive pentru GT-R. De asemenea au plăcuțe de culoare aurie cu numărul mașinii în compartimentul motor. 
  • Versiunea Premium este disponibilă pentru prima dată cu noua culoare specială pentru interior – Blue Heaven.

Separat pentru piața din America de Nord s-a făcut un anunț paralel

  • Devin valabile două ediții speciale noi, de producție limitată, pentru a încheia gama anului 2024: T-spec T-spec Takumi Edition și Skyline Edition.
    • Ediția T-spec Takumi îi onorează pe artizanii takumi responsabili de asamblarea manuală a fiecărui motor.
      • Ecusonul motorului va avea scriere gravată în roșu, iar compartimentul motorului va găzdui o plăcuță aurită cu numărul VIN. Insigna roșie semnifică un nivel ridicat de atenție față de toleranțele precise ale motorului și echilibrarea componentelor în timpul asamblarii.
      • În plus, ediția se deosebește de alte variante datorită vopselei Midnight Purple – o referire la unele dintre cele mai emblematice ediții speciale ale liniei Skyline/GT-R . Ornamentele interioare exclusive sunt în Mori Green.
      • Precum un standard T-spec 2024, ediția Takumi primește, de asemenea, câteva îmbunătățiri mecanice palpitante, inclusiv: frâne carbon-ceramice de pe GT-R NISMO, o versiune aurie a jantelor forjate RAYS de 20 de inchi de pe GT-R NISMO, un Vehicle Dynamic Control setat de NISMO și aripi frontale mai late.
    • Skyline Edition aduce numele iconic de peste mări în SUA și face referire la frumusețea abundentă găsită în orizonturile din Japonia. Are la bază GT-R Premium, poartă vopsea Bayside Blue și prezintă o nouă schemă de culori uimitoare Sora Blue pentru interior.
      • Cândva un element de bază al paletei de culori a mașinii, Bayside Blue a fost retrasă după generația R34, dar a fost temporar disponibilă în 2019 pentru modelul 50th anniversary edition.
  • Amintim că sub capotă este unul și același motor pentru toate versiunile, însă cu un set de piese și setări diferite pentru GT-R Nismo. Este un VR38DETT V6 biturbo de 3.8 litri, care produce pe modelul de bază 570 CP/637 Nm, iar pe NISMO – 600 CP/652 Nm. Cutia de viteze este una robotizată cu șase trepte şi dublu ambreiaj, iar tracțiunea e integrală.

În Japonia, cel mai ieftin Nissan GT-R 2025 costă echivalentul a 90.000 de euro. Cel mai scump GT-R NISMO Special Edition este de două ori mai scump – echivalentul a 189.500 de euro. Prețurile pentru edițiile nord-americane vor fi anunțate mai târziu.

Cmentariile sunt închise