(foto) Premieră: Noul VW Golf GTI Clubsport

Noua generaţie Volkswagen Golf GTI a debutat în februarie 2020. Modelul este echipat cu un motor turbo TSI de 2.0 litri, de model EA888 în cea mai recentă versiune evo4, care produce 245 CP și 370 Nm de cuplu. Acum însă germanii au pregătit un model mai potent – noul Golf GTI Clubsport!

Caracteristici cheie:

  • Este numit deocamdată noul flagship al familiei de modele Golf de nouă generaţie.
  • Modelul foloseşte acelaşi benzinar cu patru cilindri, doar că forţat să producă 300 CP și 400 Nm de cuplu. Vine în combinaţie cu un DSG în şapte trepte şi dublu ambreiaj. Modelul GTI Clubsport de generaţie precedentă oferea doar 265 CP (sau 290 CP cu o funcţie overboost), în timp ce ediţia limitată Clubsport S, care deocamdată nu se prevede pentru noua generaţie, 310 CP.
  • Tracţiunea rămâne în continuare doar pe puntea din faţă, însă inginerii VW au modificat sistemul Vehicle Dynamics Manager. Acesta a fost învățat să folosească blocarea electromecanică a diferențialului standard pentru a reduce alunecarea uneia dintre roțile din față și pentru a elimina întoarcerea insuficientă în curbe.
  • Modelul poate face 0-100 km/h în mai puţin de 6.0 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h.
  • Setările șasiului s-au modificat, de asemenea. În plus, garda la sol a fost redusă cu 15 mm faţă de un Golf GTI obişnuit.
  • În comparație cu predecesorul, modelul este posibil de condus mult mai repede prin curbe. Acest lucru se datorează noii cinematice a punții frontale, cu un unghi al înclinării roţilor mărit, crearea de rețele între diferențial cu Vehicle Dynamics Manager și un setup mai bun al schimbului treptelor.
  • Suspensia adaptivă DCC pe care o are (opţional) ia în considerare starea carosabilului și a dinamicii maşinii. Amortizarea necesară se calculează pentru fiecare roată și se reglează prin patru amortizoare într-o fracțiune de secundă. Pentru conducătorul auto sunt disponibile mai multe moduri de funcţionare a acesteia, iar noul profil Special este proiectat special pentru a conduce maşina pe Nurburgring. De notat că într-o astfel de poziție suspensia devine mai moale, ceea ce la prima vedere pare ilogic. Cu toate acestea, acest lucru se datorează faptului că drumul pe Nordschleife este deluros, astfel încât o suspensie mai moale contribuie la un mai bun contact cu pista.
  • În același timp, un nou sistem de frânare cu discuri de 18 inci îmbunătățește și mai mult caracteristicile superioare de frânare oferite noul Golf GTI.
  • Noile bare de protecţie faţă/spate reduc forţele de ascensiune și optimizează astfel agilitatea, capacitatea de reacție la direcție, dinamica de conducere și stabilitatea la viteze mari. La acestea se mai adaugă o plasă tip fagure în partea frontală a maşinii, un difuzor posterior, un spoiler posterior negru lucios, două terminaţii ovale (scoase cu 40 mm mai spre exterior) de eşapament, noi extensii pe praguri, noi elemente grafice pe caroserie, noi jante de 18 şi opţional de 19 inci, cu etriere de frână roşii, etc.
  • În interior, cusăturile decorative roșii de pe scaune, cotiera centrală, covorașele de podea și volanul multifuncțional arată imediat că interiorul aparține unui Golf GTI. Volanul sport cu padele în spatele său este finisat în piele perforată la ora 9 și 3, oferind aderență confortabilă. Husele standard ArtVelours ale scaunelor sport premium (cu tetiere integrate) au fost, de asemenea, nou proiectate. Scaune acoperite cu piele perforată și, de asemenea, cu cusături decorative roșii sunt disponibile opțional. Inserțiile ușilor sunt, de asemenea, finisate atractiv cu ArtVelours. Panoul de bord standard Digital Cockpit are, de asemenea, un aspect GTI specific. Ca orice Golf GTI, echipamentul din Clubsport include un buton de pornire a motorului care pulsează în roșu înainte de pornirea sa, inserţii din oțel inoxidabil periat pe setul de pedale și un plafon negru.
  • Modelul cu 300 CP împarte multe alte caracteristici standard Golf GTI. În plus față de detaliile deja menționate mai sus, noul GTI Clubsport mai include iluminare de fundal în 30 de culori, lumini LED pentru spaţiul picioarelor, patru porturi USB-C, sistemul de navigaţie Discover Media cu serviciile și funcțiile online ale We Connect și We Connect Plus, precum și DAB+, App-Connect inclusiv App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay, control vocal, interfață telefon mobil cu funcție de încărcare inductivă, Air Care Climatronic și sistemul sportiv de direcție progresivă.

Cât costă noul VW Golf GTI Clubsport nu s-a anunţat la moment. Cert este că în Germania noul Golf GTI are un preţ de start de 37.607 euro, ceea ce denotă faptul că suma cerută pentru noua versiune ar putea depăşi 40.000 de euro.

Poţi afla mai multe detalii despre model din comunicatul de presă integral ataşat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/