(foto) Primăria Chişinău: Traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară fără dificultăți

Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară fără dificultăți. La această oră, transportul public de călători, troleibuze și autobuze, circulă pe toate liniile prevăzute. Este de menționat că au fost restabilite integral itinerarele de circulație ale rutelor de autobuz spre localitățile suburbane.

La nivelul municipiului Chișinău, serviciile de deszăpezire continuă intervenția pe străzile secundare, la stațiile de așteptare, în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri.

Pe parcursul nopții, drumarii au intervenit cu 60 de autospeciale la deszăpezirea  străzilor din capitală și a căilor de acces spre suburbii. Regia „Exdrupo” acționează în continuare pe arterele unde circulă transportul public, cu 18 autospeciale la împrăștierea materialului antiderapant pentru evitarea formării ghețușului.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare intervine la deszăpezire cu 36 de utilaje specializate, iar 350 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant în staţii, pe trotuare și în intercartiere.

De asemenea, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” lucrează în parcuri, grădini publice, scuaruri, alei pietonale, cu utilaje de deszăpezire și cu implicarea a 250 muncitori.

Pretura sectorului Centru informează că în sectorul dat, pe timpul nopţii, au fost antrenate de la Î.M. Regiei “Exdrupo” şase unităţi de tehnică specializată: 3 KAMAZ-uri la curăţare şi împrăştiere cu material antiderapant, 2 tractoare cu perie şi lamă, 1 greider, şi au fost executate lucrări de curăţare şi presurare cu material antiderapant la partea carosabilă a străzilor principale: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt; bd. Iu. Gagarin; bd. C. Negruzzi; bd. D. Cantemir; str. Ismail; str. Grenoble; str. Pan Halippa; str. Vasile Alecsandri; str. A. Mateevici; str. Gh. Asachi; şos. Hînceşti; str. Mioriţa; str. Puşkin; str. 31 august 1989; str. Bucureşti; str. Lev Tolstoi; str. N. Testemiţeanu; str. M. Eminescu.

Î.M. Servicii locative Centru, cu tehnica specializată formată din 6 tractoare cu perie şi lamă şi două unităţi HACO, pe timpul nopţii, au executat lucrările de deszăpezire a trotuarelor şi acceselor către curţi de bloc la partea centrală a sectorului şi ulterior la Telecentru.

Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ nr. 8-12 cu un număr de 77 muncitori execută lucrări de deszăpezire a staţiilor de aşteptare a pasagerilor, trecerilor de pietoni şi accesele către scările blocurilor locative (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. M. Eminescu, str. A. Puşkin, str. Ismail, C. Negruzzi, Grenoble, Gh. Asachi, Pan Halippa, str. V. Alecsandri).

Întreprinderea municipală Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi cu un număr de 53 de muncitori execută lucrări de deszăpezire a aleilor din scuare şi parcurile din sector.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Vezi şi: (video) RTEC a montat o lamă de curăţare a drumurilor pe un troleibuz! Vezi cum se descurcă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/