(foto) Primul aeromobil Porsche! Iată cum arată în schiţele din brevetul înregistrat în SUA

0

(update 13.01.2019) În biroul de înregistrare a brevetelor și mărcilor comerciale din SUA a apărut un document care conţine schițele primului vehicul zburător de tip VTOL (Vertical Take-Off and Landing vehicle) marca Porsche. Documentele care însoțesc desenele descriu principiul funcționării aeronavei cu patru motoare cu elici, proiectată pentru transportul a cel mult două persoane.

Primul aeromobil Porsche ar putea fi echipat cu patru motoare cu elici: două sunt responsabile de direcţie şi manevrare, în timp ce altele două răspund de aterizarea sau decolarea în poziţie verticală, aşa cum sunt capabile să o facă unele aeronave cu reacţie. Brevetul afirmă că acest vehicul va folosi motoare electrice pentru propulsie, baterii care pot fi încărcate rapid şi un sistem de pilotare automată, însă cu posibilitatea intervenţiilor manuale.

În documentația tehnică pentru proiect se mai menţionează că motoarele cu elici pot avea dimensiuni diferite şi pot livra sau funcţiona pe bază de putere diferită. Mecanisme similare sunt utilizate şi în afara industriei aerospațiale, de exemplu, pentru navele maritime care folosesc perne de aer pentru a se mişca pe ape.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

(11.10.2019) Porsche și Boeing au început să dezvolte un vehicul electric zburător, capabil să decoleze şi să aterizeze vertical

Porsche și Boeing au semnat un Memorandum de înțelegere pentru a explora piața premium a mobilității aeriene urbane și extinderea traficului urban în spațiul aerian. Prin acest parteneriat, ambele companii își vor folosi punctele forte și ideile unice ale pieței pentru a studia viitorul vehiculelor premium de mobilitate aeriană.

“Porsche încearcă să-și îmbunătățească domeniul de activitate ca producător de mașini sport, devenind un brand important pentru mobilitatea premium. Pe termen lung, acest lucru ar putea însemna trecerea la a treia dimensiune a călătoriei. Combinăm punctele forte ale două companii globale lider pentru a aborda un potențial segment cheie de piață al viitorului”, explică Detlev von Platen, membru al Comitetului executiv pentru vânzări și marketing la Porsche AG.

Render oficial Porsche

În cadrul parteneriatului, companiile vor crea o echipă internațională pentru a aborda diverse aspecte ale mobilității aeriene urbane, inclusiv analiza potențialului de piață al vehiculelor premium și posibilele cazuri de utilizare.

Porsche, Boeing și Aurora Flight Sciences – o filială Boeing, dezvoltă un concept pentru un vehicul complet electric ce poate decola şi ateriza complet vertical! Inginerii din ambele companii, precum și filialele Porsche Engineering Services GmbH şi Studio F.A. Porsche, îşi vor implementa ideile și vor testa un prototip (primele imagini digitale cu acesta sunt ataşate în articol).

“Această colaborare se bazează pe eforturile noastre de a dezvolta un nou ecosistem de mobilitate sigur și eficient și oferă o oportunitate de a investiga dezvoltarea unui vehicul de mobilitate aeriană premium cu o marcă auto de top. Porsche și Boeing împreună reunesc ingineria exactă, stilul și inovația pentru a accelera mobilitatea aeriană urbană din întreaga lume”, a declarat Steve Nordlund, vicepreședinte și director general al Boeing NeXt , o organizație care pune bazele unui ecosistem de mobilitate de nouă generație în care vehiculele autonome și pilotate pot coexista în siguranță.

Render oficial Porsche

Un studiu din 2018 realizat de Porsche Consulting prognozează că piața de mobilitate aeriană urbană va începe să crească imediat după 2025. Studiul indică, de asemenea, că soluțiile de mobilitate aeriană urbane vor transporta pasagerii mai rapid și mai eficient decât mijloacele convenționale de transport terestru curente, cu un cost mai mic și cu flexibilitate mai mare.

Vezi şi: După lansarea noului Taycan, Porsche cumpără încă 5.5% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

Vezi şi: Interviu cu şeful Porsche, Oliver Blume: Despre Taycan, oportunitățile de e-mobilitate și viitorul companiei

Vezi şi: Oficial: A fost anunţat al treilea electromobil marca Porsche! Apare după Taycan şi Taycan Cross Turismo

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata