(foto) Primul Porsche 911 S Targa vândut în Germania a fost restaurat timp de peste trei ani de muncă

Din atelierul Porsche Classic Factory Restoration al Porsche AG, care se ocupă de restaurarea automobilelor clasice, proces prin care acestea devin din nou ca altă dată, a ieşit recent un exemplar 911 S Targa din 1967.

Se întâmplă după cel puţin trei ani de când a intrat acolo şi este vorba despre prima decapotabilă într-o astfel de caroserie care s-a vândut pe teritoriul Germaniei.

Modelul are şi o istorie neobişnuită în spate. La un dealer Porsche din Dortmund a ajuns la 25 ianuarie 1967 și a început să fie folosit ca mașină demonstrativă. Doi ani mai târziu a fost achiziționată de un client din Statele Unite ale Americii, iar după opt ani de exploatare a fost parcată într-un garaj fără uşi cu prelată din plastic deasupra, stând astfel următorii 39 de ani!

În 2016, automobilul a fost descoperit de un colecționar de modele Porsche. Acesta era bine echipat cu toate cele montate din uzină, însă aspectul i s-a stricat. S-a luat astfel decizia de a trimite această Targa acasă pentru restaurare.

Doar pentru a readuce corpul său la starea perfectă au fost necesare peste 1.000 de ore de muncă, iar întregul proces de restaurare a durat mai mult de trei ani!

Culoarea de altă dată – Polo Red – strălucește acum din nou. Însă pentru că proprietarul nu vrea doar să o ţină ca maşină de colecţie, ci şi să o conducă, el a decis cu privire la aplicarea unui film de protecție peste vopsea, unul cu un efect uşor mat. Acest film s-a aplicat fără adeziv și, prin urmare, poate fi îndepărtat fără niciun reziduu, chiar și după mulți ani de utilizare.

Clientul a avut, de asemenea, o dorință specială pentru stratul de acoperire utilizat pentru piesele șasiului, panourile motorului și sistemul de curățare a aerului: în loc de acoperirea cu pulbere deosebit de robustă utilizată în mod normal astăzi, el a decis în favoarea originalității reale și, prin urmare, a ales aplicarea unei vopsele cu două componente în negru – corespunzătoare condiției de livrare în 1967.

După standardele timpului său, acest Porsche 911 este perfect echipat. Are dotări opţionale precum scaune din piele, radio Blaupunkt Koln, lumini anti ceaţă pe bază de halogen, un încălzitor auxiliar Webasto, termometru extern, etc. Și acum totul şi toate merg grozav.

Dacă au depăşit costurile de restaurare valoarea automobilului nu se anunţă. Se ştie doar că Porsche a produs numai 925 astfel de maşini în perioada anilor 1966-1968.

Modelul cu o greutate de 1.030 kg are un motor boxer cu şase cilindri şi volum de 2.0 litri, cuplat la o cutie de viteze mecanică în cinci trepte, prin care trimite toţi cei 160 CP şi 179 Nm de cuplu către puntea din spate. Poate face 0-100 km/h în 7.6 secunde şi rula cu maxim 225 km/h. Preţul de bază în 1967 îi era de 28.880 de mărci germane (13.232 de euro, conform conversiei).

Poţi vedea aici mai multe maşini Porsche restaurate.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/