(foto) Şeful adjunct IGP: Pe parcursul ultimilor 24 ore au avut loc 103 accidente

În ciuda condițiilor climaterice actuale, Poliția Națională activează 24/24 ore. La această oră își desfășoară activitatea peste 1.000 angajați ai Poliției Naționale în toate raioanele țării și peste 250 echipaje ale poliției.

Asigurarea vine din partea şefului adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, care a dezvăluit noi informaţii despre ce s-a întâmplat în ultimele ore în Moldova.

Cu părere de rău, pe parcursul ultimilor 24 ore, au avut loc 103 accidente minore, iar 5 accidente s-au soldat cu persoane traumatizate. De asemenea, a fost acordat ajutor la peste 700 persoane care au ajuns în dificultate, în accidente sau în incidente, inclusiv invalizi și bătrâni rămași singuri.

Timp de 12 ore, cele mai grave situaţii au fost:

  • producerea unui accident rutier pe traseul R1, km 29, din cauza excesului de viteză și neadaptarea la condițiile meteo, fapt ce a dus la deraparea vehiculului și inversarea acestuia. În automobil se afla șoferul și doi pasageri, la care le-a fost acordat ajutorul medical la Spitalul raional Strășeni.
  • chiar în această dimineaţă, în satul Copanca, raionul Căuşeni, din cauza unui scurt circuit, a luat foc un microbuz care efectua ruta Tiraspol – Copanca și șoferul nu a suferit careva traumatisme, fiind unica persoană.

Vezi şi: (foto) Poliţiştii şi salvatorii au povestit ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore de vreme rea

Poliția, la necesitate, va recurge la stoparea transportului de tonaj mare pentru a nu crea ambuteiaje și blocaje de trasee, pe str. Socoleni, Vadul lui Vodă, Valea Crucii, Calea Orheiului spre tipografie din capitală, în raionul Căușeni, la ieșirea și intrarea în com. Troița Nouă, raionul Anenii Noi!

“Poliția va recurge la sistarea circulației transportului de tonaj mare și a altor porțiuni de drum problematice din țară, pentru asigurarea circulației în regim normal, fără blocaje în aceste zone de risc și rugăm conducătorii auto să fie înțelegători, cooperanți și să se conformeze cerințelor angajaților poliției”, a declarat Cavcaliuc.

Vezi şi: (foto) Anunţ de ultimă oră! Sistare de circulaţie pentru transportul greu pe tot traseul M1

Conducătorii auto sunt atenţionaţi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru a circula în condiţii de iarnă cu:

  • anvelope specifice sezonului rece
  • lanţuri antiderapante
  • lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil
  • sistem de climatizare-dezaburire funcţional, etc.

Totodată, pietonilor li se recomandă:

  • să-şi sporească atenţia,
  • să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă,
  • să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

În caz de necesitate și ajutor, apelați la cel mai apropiat polițist sau telefonați la numărul unic 112. Angajații Poliției Naționale sunt la datorie gata să intervină pentru a ajuta cetățenii și acorda asistența necesară oamenilor care s-ar putea afla în dificultate.

Vezi şi: (foto) Ce se întâmplă în Republica Moldova la moment: Care este starea vremii şi cea a drumurilor

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/