(foto) Skoda a brevetat un fixator inteligent al cataramei centurii de siguranţă

Skoda își propune să elimine dificultatea şi disconfortul în încercarea de a cupla o centură de siguranţă pe timp de vizibilitate redusă cu inovația unor catarame inteligente iluminate. Compania cehă a primit un brevet mondial pentru noul sistem ingenios care a fost în curs de dezvoltare la laboratoarele Simply Clever ale mărcii.

Skoda Auto a brevetat un fixator inovator pentru catarama unei centuri de siguranţă, unul care are un indicator inteligent încorporat. Piesa îşi poate schimba culoarea în dependenţă de faptul dacă pasagerul este fixat pe scaun cu centura sau nu.

Butonul pentru decuplare, care este fabricat în mod tradițional din plastic roșu, este transparent în acest caz şi are o textură cristalină în stilul Skoda. În spatele său au fost montate LED-uri RGB, a căror culoare depinde de starea scaunului.

Dacă nu este nimeni pe scaun, catarama este iluminată în culoare albă. Când senzorul de greutate detectează prezenţa unui pasager, culoarea se va schimba în roșu, fapt care va indica necesitatea cuplării centurii. Dacă va urma această acţiune, LED-urile îşi vor schimba culoarea în verde şi peste câteva secunde vor deveni din nou albe pentru a nu irita şoferul în timpul condusului.

Potrivit experților Skoda, noul sistem nu numai că va ajuta pasagerii să găsească dispozitivul de reținere mai uşor (mai ales în întuneric), ci și să uşureze viața părinților. Datorită diferențierii de culoare a stării centurii de siguranță, aceștia vor putea ști exact dacă copiii o au pusă sau nu, ori dacă o au pusă incorect.

Skoda mai spune că o secvență de întâmpinare, animată, poate fi setată prin intermediul sistemului de infotainment al vehiculului pentru a le face și mai vizibile în întuneric.

Iluminarea dispozitivelor de fixare a centurii de siguranță este cea mai recentă dintr-o serie de inovații de la Centrul de Cercetare Skoda. Numai anul trecut a depus 94 de cereri de brevet, mai mult decât orice altă companie din Republica Cehă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-centura-de-siguranta-in-trei-puncte-60-de-ani-de-vieti-salvate-datorita-lui-nils-bohlin/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/