(foto) Soroca: Un minor de 16 ani a murit după ce prietenul beat de 15 ani i-a dat să conducă maşina răpită a unei rude

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Accident teribil în raionul Soroca, unul de tipul celor care ar trebui să servească drept lecţii de viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6:00, poliția din Soroca a fost sesizată referitor la un accident care a avut loc pe pe traseul R-14 în apropiere de localitatea Cosăuți. În urma acestuia un minor şi-a pierdut viaţa.

Iată care sunt informaţiile oficiale cu referire la acest caz:

„Ajunși la fața locului, preliminar, polițiștii au stabilit că, un adolescent de 15 ani ar fi sustras pe ascuns cheia și ulterior a răpit un Toyota RAV4 din curtea casei unei rude, locuitor al municipiului Soroca.

Ulterior împreună cu alți doi amici, un băiat de 16 ani și o fată de 15 ani, ambii locuitori ai municipiului Soroca, au decis să se plimbe pe traseu.

Pe parcurs, băiatul de 15 ani a decis să-i permită amicului de 16 ani să conducă automobilul. În timpul conducerii acesta nu a ținut cont de situația rutieră, ajungând pe o porțiune de drum neiluminat sub formă de curbă în pantă, nu a adaptat viteza care i-ar garanta siguranța și având exces de viteză a pierdut controlul volanului, intrând într-o fâșie forestieră.

În consecință mijlocul de transport s-a răsturnat, lovindu-se într-un copac.

În urma impactului, conducătorul mijlocului de transport în vârstă de 16 ani a decedat până la sosirea echipajului medical.

Pasagerii din automobil, fata de 16 ani și băiatul de 15 ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior fiind supuși testării alcoolscopice, s-a constat că băiatul de 15 ani consumase alcool – 0,35 mg/l.”

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, Poliția îndeamnă repetat părinții să-și supravegheze copiii, monitorizându-le activitățile permanent pentru a-i proteja de eventuale pericole!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata