(foto) Starea drumurilor naţionale şi situaţia de la posturile vamale ale ţării după încetarea ninsorii

Chiar şi după încetarea ninsorilor, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Pe drumurile naționale se mai efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. În procesul tehnologic la această oră au fost antrenate – 210 utilaje speciale, 1.367,9 material antiderapant și 246 muncitori rutieri.

Prioritar, pe parcursul zilei întreprinderile rutiere S.A. “Drumuri” din teritoriu, vor executa lucrări de lărgire a părții carosabile și acostamentelor, precum și răspândirea acestora cu material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

A fost reluată circulația pe tronsoanele cuprinse între postul vamal Albița și localitățile Huși și Iași, restricțiile fiind scoase, deocamdată, doar pentru autoturisme, microbuze și autocare. Circulația transportului de mare tonaj, pe respectivele porțiuni de drum, rămâne a fi, în continuare, restricționată.

Traficul a fost restabilit și prin posturile vamale ”Basarabeasca” și ”Ceadîr – Lunga 2”, fiind permisă deja circulația autocarelor. Amintim că, deplasarea acestora era interzisă de partea ucraineană din cauza poleiului format pe carosabil.

Actualmente, restricțiile de circulație sunt menținute doar la postul vamal de tip debarcader ”Molovata”, motivul constituindu-l podurile de gheață de pe râul Nistru.

Restul posturilor vamale activează în regim normal, nefiind atestate valori mari de trafic. Serviciul Vamal va monitoriza în permanență situația din posturile vamale și va reveni cu actualizări.

Înainte de a porni la drum, MEI roagă cetățenii să se informeze despre condițiile de circulație rutieră. Pentru asemenea informație, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, pot folosi acest instrument: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

În cazul situațiilor excepționale, blocaje din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor.

Iată starea drumurilor, la ora 12:00, văzută prin cele câteva zeci de camere ale ASD:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/