(foto) Ştiai asta? În unele ţări, BMW propune încălzire pentru scaune şi volan în baza unui abonament lunar sau anual

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe măsură ce tehnologiile avansează, tot mai mulţi producători auto mai trag cu ochiul şi în alte industrii pentru a căuta cum să-şi diversifice ofertele, să le facă mai interesante şi să le menţină actuale la zi.

De exemplu, tehnologia OTA (actualizare over-the-air, de regulă gratuită) a devenit mai proeminentă odată cu creșterea dispozitivelor și aplicațiilor mobile. Operatorii și producătorii de echipamente originale (OEM) folosesc de obicei aceste actualizări pentru a implementa firmware şi software de ultimă oră, fără a fi nevoia de a conecta dispozitivul la un calculator, fiind necesară doar o conexiune stabilă la internet. Totodată actualizările OTA sunt capabile să remedieze erori şi să schimbe interfața cu utilizatorul, printre altele.

Iar în industria jocurilor şi a serviciilor de streaming video a devenit deja o normă termenul “subscription” sau mai pe înţelese – abonament. După procurarea unui joc sau după înregistrarea şi folosirea într-o perioadă de probă a unui serviciu gen Netflix, utilizatorilor li se propune deblocarea de conţinut suplimentar sau o perioadă mai mare de acces la biblioteca de filme, în dependenţă de necesitate.

Producătorii auto au găsit în combinarea tehnologiei OTA şi a abonamentelor o oportunitate evidentă de business, iar BMW Group se numără printre cei care oferă deja astfel de opţiuni.

În magazinul online BMW ConnectedDrive Store se oferă spre achiziție o serie de opţiuni şi altele noi tot apar periodic. La acestea au acces clienţii BMW care au deja cumpărate automobile (cu iDrive 7.0 sau 8.0), însă care l-a momentul achiziției nu şi-au putut permite sau deocamdată nu au văzut folos într-o opţiune sau alta, ori în genere încă nu a fost concepută.

Printre produsele oferite se numără (preţuri germane):

  • Cruise Control activ cu funcţie Stop&Go – costă 880 de euro şi se activează definitiv;
  • Suspensie M adaptivă – costă 449 euro şi se activează definitiv;
  • Apple CarPlay – costă 300 de euro şi se activează definitiv;
  • BMW IconicSounds Sport – costă 150 de euro şi se activează definitiv;
  • etc.

Există şi câteva opţiuni pentru care abonamentul este valabil un an, în unele cazuri cu o lună gratuită de probă, precum: actualizarea hărţilor (89 euro), informaţii despre trafic în timp real (69 euro), BMW Online Entertainment (220 euro), etc.

Dar cel mai interesant este că pot fi activate după cumpărarea maşinii opţiuni precum Driving Assistant Plus, BMW Drive Record, asistent de fază lungă, încălzire pentru volan şi încălzire pentru scaunele frontale, iar acestea pot fi cumpărate definitiv sau pot fi folosite pe bază de abonament! Încălzire în volan timp de o lună doriţi? Poftim, spun bavarezii!

Încălzirea volanului se oferă gratuit pentru probă, timp de o lună, după care se achită lunar câte 10 euro, anual câte 100 sau câte 150 de euro o dată în trei ani. Folosirea nelimitată costă 220 de euro. Tarifele pentru încălzirea scaunelor sunt de 17, 170, 270 şi 385 de euro respectiv. Cele pentru folosirea camerei de bord încorporate sunt de 20, 99, 149 şi 240 de euro respectiv, iar asistentul ce comută automat faza lungă în faruri pentru a nu-i orbi pe alţi participanţi la trafic costă 10, 100, 150 şi 220 de euro respectiv.

Reprezentanţa oficială a BMW de la Chişinău ne-a comunicat că serviciul ConnectedDrive şi magazinul ConnectedDrive Store nu sunt valabile în Republica Moldova!

Totuşi, pentru că avem cititori şi din alte ţări, am ţinut să vă aducem la cunoştinţă această informaţie interesantă. Unii clienți BMW care locuiesc în climat mai temperat pot decide de dinainte că nu au nevoie de încălzire la scaune şi renunţă la această opţiune. Dar dacă se va întâmpla să conducă vehiculul spre o destinaţie nordică unde e mai rece, ori în lunile reci de iarnă, pot opta pentru un astfel de abonament de scurtă durată.

În mod similar, dacă a fost omis la cumpărarea maşinii Active Driving Assistant, dar nu sunteți complet sigur că îl doriți, vă veți putea abona pentru a-l încerca. Dacă vă va plăcea, îl puteți obține pe termen mai lung sau chiar îl puteți face permanent.

La urma urmei, deoarece o bună parte a clienţilor îşi cumpără un BMW în leasing, aceștia pot alege să se aboneze la opţiuni numai pentru termenul de leasing și să-l lase pe următorul proprietar să decidă dacă vrea să plătească în continuare pentru acestea sau nu.

Cmentariile sunt închise