(foto) Surse: Noul Range Rover Velar ar putea ajunge la Salonul Auto de la Geneva

Salonul Auto de la Geneva poate fi numit unul dintre cele mai importante evenimente auto desfăşurate în primul trimestru al anului şi cea de-a 87 ediţie va fi una la fel de interesantă.

O revistă auto celebră din Marea Britanie scrie că cei de la Jaguar Land Rover planifică să prezinte în premieră o nouă maşină de teren sport, care va fi numită Range Rover Velar. În gama de modele aceasta va fi poziţionată între Evoque şi Range Rover Sport.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de brandul auto, însă Autocar a dezvăluit-o cu referire la sursele proprii din conducerea JLR.

Denumirea Velar nu este una nouă pentru Land Rover. Aşa erau numite prototipurile Range Rover în anii ’60 ai secolului trecut.

Se consideră că noul model va fi construit pe baza platformei lui Jaguar F-Pace, însă lungimea îi va fi egală cu 4.700 de mm. Noul crossover va fi orientat mai mult spre un profil urban decât off-road.

Linia de motoare a noului Velar va include unităţi cu şase sau opt cilindri. Mai mult, va exista o versiune hibridă, a cărui propulsor cu ardere internă va avea un volum de 3.0 litri cu 340 CP, iar în viitor ar putea apărea şi o versiune electrică.

Nu în ultimul rând, britanicii vor încerca să facă şi un Range Rover Velar SVR. O asemenea maşină va avea sub capotă cel puţin 500 de cai putere.

Printre concurenţi noul Velar îi vede pe Audi Q5 sau Porsche Macan, respectiv preţurile vor fi adaptate pentru acest segment.

Nu se exclude că poate fi vorba despre una şi aceeaşi maşină: (foto) Range Rover Sport Coupe ar putea fi lansat în această primăvară

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/