(foto) Toţi patru la spital! Un minor de 10 ani din Căuşeni şi-a luat la plimbare prietenii pe un ATV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A luat fără permisiune ATV-ul tatălui din curte, și-a urcat prietenii pe el și a decis să facă un “tur” în jurul satului. Este isprava unui minor de 10 ani din satul Ucrainca, raionul Căușeni, care rămânând în grija bunicii, a găsit cheile de la vehicul în casă și a decis să se distreze înainte de sfârşitul vacanţei şi noul an şcolar.

La câteva minute după ce a ieșit din curte, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul ghidonului și s-a răsturnat. Accidentul rutier s-a produs duminică, 21 august, în jurul orei 15:00.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că la volanul ATV-ului marca SEGWAY se afla un copil de 10 ani. Cei patru minori (printre care doi de 13 ani şi unul de 14 ani) au fost preluați de ambulanță și transportați cu diverse traumatisme la Spitalul Raional Căușeni. ATV-ul a fost dus la parcarea specială a Inspectoratului de Poliție Căușeni pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Conform Studio-L Căușeni, părinții copilului lăsaseră băiatul în grija bunicii, tatăl fiind plecat peste hotare, iar mama fiind în Chișinău. Acum părinții minorului riscă amendă între 300 și 750 de lei sau până la 25 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Autoritățile locale din satul Ucrainca ar fi fost sesizate pe marginea acestui caz, pentru ca toți cei patru minori să fie luați la evidență, iar cazul urmează să fie discutat în cadrul comisiei multidisciplinare locale.

Potrivit unui localnic, nu este pentru prima dată când băiatul a fost văzut conducând ATV-ul prin localitate. În plus, se deplasa de mai multe ori chiar şi cu viteză excesivă.

Cmentariile sunt închise