(foto) „Tuning” de casă cu o durată de jumătate de an pentru unul din cele 25 de exemplare Koenigsegg Agera RS
Fabricat manual în doar 25 de exemplare, Agera RS este un model cu adevărat special pentru Koenigsegg. Unul dintre acestea, al unui client, a stabilit recordul de viteză maximă al unei mașini omologate, pe un drum public în 2017 în Nevada, SUA.
Acest lucru valorifică tehnologia avansată dezvoltată în timpul programului de realizare a iconicului Koenigsegg One:1, adăpostind în același timp toate funcționalitățile practice ale modelelor anterioare Agera S și Agera R. Acestea includ un compartiment pentru bagaje și acoperișul detașabil recunoscut.
Mașinile Agera RS care au părăsit fabrica din Ängelholm dispun de o izolație fonică avansată ușoară, un splitter frontal optimizat pentru deplasarea pe circuite, aripioare frontale pe bara de protecţie, nişte praguri laterale diferite, un sistem avansat de supape sub caroserie și un spoiler spate activ pentru o forță de apăsare suplimentară (până la 450 kg la 250 km/h). Agera RS are, de asemenea, prize de aer laterale modificate, în spatele roților frontale, o putere crescută a motorului și un plafon mai ridicat a numărului maxim de rpm.
În 2020, echipa aftermarket a companiei a avut încă o ocazie spectaculoasă de a lucra la un Agera RS cu adevărat special. Totul a început în toamna anului 2019, când clientul a venit cu dorința de a include câteva prize de aer inspirate de One:1 pe capotă. De cealaltă parte, în schimb, i s-a propus câteva upgrade-uri suplimentare, astfel încât cererea iniţială care nu ar fi trebuit să dureze mai mult de o lună de zile pentru realizare s-a întins pe o jumătate de an.
Pentru a găzdui orificiile de aerisire inspirate de la One:1, capota frontală a mașinii a fost înlocuită complet cu una nouă, iar bara de protecţie frontală s-a ales cu aripioare laterale suplimentare pentru a tăia şi mai mult aerul.
În locul accentului de carbon anterior acum este un panou elegant și uniform din fibră de carbon care trece prin mijlocul mașinii. De asemenea, a fost adăugat un nou capac de motor inspirată de designul modelului One:1. Iar pentru un contrast mai accentuat toate şuruburile, logourile, accentele şi terminaţia eşapamentului au fost schimbate cu unele negre.
Într-un final, o nouă aripă a fost montată în partea posterioară a maşinii. Dacă cea anterioară era activată prin câteva arcuri, cea actualizată este activă și controlată de software-ul din mașină. Iar în interior, posesorul acestui automobil este singurul din cei 25 care se vor bucura de un nou panou de bord SmartCluster, similar celui montat pe Regera, pentru ca toate informațiile cruciale să-i fie disponibile dintr-o privire.
Cmentariile sunt închise