(foto) Un fost profesor de fizică din Ucraina deţine în prezent o colecţie frumoasă de maşini Porsche

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Colecția lui Stanislav Vilenskii include cel puţin 30 de mașini Porsche. Cele mai multe dintre ele sunt mașini sport clasice și noi de model 911 şi din generații diferite. Logica colecției este foarte clară: are cele mai prestigioase, puternice și exclusive modele, inclusiv Turbo S, GT2, GT3, GT2 RS și GT3 RS. Are chiar şi câte un 911 Speedster (991), 911 Turbo S Exclusive Series, Carrera GT şi singurul 959 de peste Nistru!

Cu toate cele spuse, trebuie de remarcat că a sa colecţie este complet diferită de cea găsită într-un muzeu – toate mașinile sunt în mișcare, deservite și conduse în mod regulat!

Stanislav și-a început cariera în calitate de profesor la Universitatea de Stat din Dnipropetrovsk. Astăzi este un om de afaceri de succes și un mare pasionat al mașinilor sport Porsche. Într-un interviu exclusiv pentru revista Christophorus a vorbit despre dragostea sa pentru mașinile sport, sursele de adrenalină și calea spre prosperitate.

„Mi-am scris teza de doctorat, dar nu am apărat-o niciodată. Când a început criza economică în țară, în anii 1990, a trebuit să-mi încep propria afacere. Și când încep să fac ceva, mă cufund complet în acest proces. În caz contrar, nu funcționează.”

Stanislav era sigur că știința era destinul lui. A predat matematică superioară și fizică teoretică, a scris mai multe articole despre teoria cuantică a câmpurilor și a planificat o nouă lucrare științifică atunci când viața sa a luat o altă cale.

Dragostea pentru mașini a venit mult mai târziu. Un profesor obișnuit al unei universități sovietice nu putea nici măcar să viseze să-şi cumpere un Porsche, cu atât mai puțin o întreagă colecție. Stanislav s-a urcat la volan când era la serviciu şi și-a dat seama foarte repede că mașina pentru el este ceva mai important decât un mijloc de transport.

În 2005, el a fost în vizită la un prieten în orașul german Münster și acolo a văzut un Porsche pentru prima dată. Prietenul său deținea o mașină sport pentru o vreme, dar apoi a decis să o vândă. Pentru Stanislav a fost o dragoste la prima vedere.

„A fost un Porsche 911 GT3 MkII (996), o mașină sport dinamică și ușoară. Nu mai condusesem niciodată un Porsche, dar mi-a luat doar cinci minute să simt caracterul acestei mașini. A fost radical diferit de tot ce am condus înainte. Am decis că trebuie să cumpăr această mașină. Nici măcar nu mai era vorba de costul acestui Porsche. Simțeam că odată cu el viața mea trecea la un nivel calitativ nou. Ulterior, am condus o mare varietate de mașini, dar niciodată nu am experimentat un astfel de val incredibil de emoții ca în timpul primei călătorii cu acest GT3.”

De atunci, Stanislav a început să-și adune colecția: cele mai interesante ale modelului 911 din toate generațiile. El spune că își iubește toate mașinile în mod egal, deși Porsche 901 (nr. 473) din 1965 este pe un cont special.

A fost nevoie de ani de zile pentru a găsi o copie a acestui model cu o istorie bună și în stare bună. Această mașină a fost importată în California în anii 1960, a schimbat mai mulți proprietari și apoi s-a întors în Germania, unde a fost complet restaurată. Când Stanislav a găsit această mașină sport, fără ezitare, a făcut o înțelegere.

În colecția sa se află automobile lansate în diferiţi ani. Diferența dintre unele este mai mare de o jumătate de secol.

„Nu contează dacă este un model nou sau unul vechi, îți dai seama instantaneu că conduci un 911.”

Majoritatea mașinilor din colecție sunt un adevărat exclusiviste. Toate acestea sunt întreținute și operate în mod regulat. Pentru fiecare zi, Stanislav foloseşte un 911 GT3 MkII (991) cu transmisie manuală și clasicul 911 Turbo (993).

„Îmi plac mașinile cu transmisie manuală. Îmi place să simt fiecare moment la volan. Mecanica îmi permite să conduc exact așa cum îmi doresc eu. E ca și cum ai îmblânzi un animal sălbatic. Motorul natural aspirat de 4.0 litri şi cu 500 CP de pe 991 GT3 oferă senzații de nedescris. Zi de zi. Mi se face pielea de găină de fiecare dată când pornesc motorul. Acest GT3 îmi dă energia și dorința de a lansa noi proiecte. Am încercat să conduc sedanuri, dar instantaneu am început să mă plictisesc și, prin urmare, le-am vândut imediat. Îmi place adrenalina – la volan, în afaceri și în viață.”

Stanislav nu-și combină niciodată hobby-urile și afacerile. El este concentrat pe munca sa și este la fel de pasionat atunci când vine vorba de colecționarea maşinilor sport.

„Le colecţionez din plăcere. Prin urmare, unele dintre ele nu le voi vinde pentru niciun ban din lume. Cred că e o prostie să vinzi plăcere și emoție reală. Să luăm, de exemplu, clasicul 993 Turbo. Mă duce într-o altă eră. Iau casete audio vechi, le introduc în radio și mă bucur de baladele rock ale anilor 60-70. Piesele unor trupe precum The Animals și The Doors, combinate cu sunetul incredibil al unui motor turbo răcit cu aer, sunt fantastice. În acele momente, simt că sunt în vârful lumii…”

În ciuda unui grafic de muncă încărcat, Stanislav este angajat personal în căutarea unor modele exclusive. Îi place toate etapele procesului: cumpărarea, deținerea, gestionarea și dacă este necesar actualizarea.

Fiecare mașină din colecția sa este unică, iar fiecare nou model este personalizat de Porsche Exclusive Manufaktur. Un partener de încredere al lui Stanislav în crearea de mașini unice este centrul auto Porsche Center Kiev Airport – singurul dealer oficial din Ucraina cu statutul de Exclusive Flagship Dealer.

„Mă voi plictisi dacă colecția mea este complet finalizată și nu mai sunt mașini pe care aş dori să le cumpăr. Acum am mai multe opțiuni în minte. Vreau să achiziționez un 911 Carrera 2.7 RS din 1973. Acesta este de fapt primul Porsche ușor, lansat într-un tiraj de doar 500 de exemplare.”

Stanislav încearcă să profite la maximum de viață și de muncă. Definește succesul ca o combinație de vitalitate, o minte ascuțită și noroc. Fără noroc nu poţi merge sau ajunge nicăieri, dar acesta vine doar în combinație cu munca grea, strategia potrivită, inteligența și caracterul puternic. Numai în acest caz visele devin realitate.

Fără dezvoltare, îți pierzi interesul. Când simți că ești în vârf și nu mai există obiective, începe regresia. De aceea noi întorsături, noi peisaje şi noi vise trebuie atinse, indiferent de vârsta pe care o ai!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/